Львів'яни, які мешкають біля Винниківського озера, жаліються на майже повну відсутність громадського транспорту

Середа, 20 січня 2021, 17:03
Проблеми виникли після того, як ЛКП «Львівавтодор» розпочало капремонт вулиці Личаківської, який не завершився і дотепер
Львів'яни, які мешкають біля Винниківського озера, жаліються на майже повну відсутність громадського транспорту

Після того, як у Львові на замовлення ЛКП «Львівавтодор» розпочали ремонт вулиці Личаківської від вулиці Букової до межі міста у мешканців вулиці Богдана Хмельницького у Винниках, яка розташована біля колишнього Винниківського озера виникли проблеми із добиранням на роботу і додому, адже від початку літа 2020 року ця вулиця була відрізана від міста у плані транспорту. Про це у фейсбук-спільноті «Варта 1» пише мешканка Мар’яна Серант.

«Окей, ремонт дороги, це хороша робота. Мешканці вулиці ходили півроку пішки у Винники чи Львів, а це приблизно 3 – 5 кілометрів в одну сторону.

Ремонт затягнули аж до листопада, і щоб ви розуміли, мої батьки щодня долали неблизьку відстань (мама вчитель, батько працює аж на Замарстинівській). І уявіть, як то ходити восени в темряві в дощ.

Ну це не лише мої батьки ходять так. І діти в школу і інші мешканці. Люди кооперуються і хто має авто, по можливості підвозять один одного.

 Але – ура, фанфари, дорогу відкрили, приватний транспорт поїхав, маршрутки які сполучають Львів і ближні села також їдуть! Окрім тих, які раніше сполучали Львів і Винники, а саме – 40, 5а і 36! 5а взагалі зняли із маршруту, а два інші їздять через Лисиничі», – пише пані Мар’яна.

Мешканка твердить, що при зверненні до міських голів Львова та Винник Андрія Садового та Володимира Квурта та на «Гарячу лінію міста Львова» людей банально «футболили» і пояснювали – пустять маршрутки лише тоді, коли будуть встановлені усі дорожні знаки.

«Знаки вже є давно! Чомусь сільським маршруткам нічого не заваджає їздити. Але вищезгадані водії не завжди готові підвозити мешканців багатостраждальної вулиці! А от міське АТП ніяк не розродиться щоб повернути свої машини на маршрут.

Мешканці вже писали звернення до міського голови. Поки що все глухо. А мій тато з мамою знову встають о 5 ранку, щоб затопати пішки до ближніх маршруток, чи просто на роботу.

Тому діти, котрих вчить моя мама, пам‘ятайте, Тамара Войтович нелегкий шлях долає, щоб прийти до вас на урок. Ще важче вона добирається додому, бо несе зошити і йде в темряві вздовж автошляху!», – бідкається місцева мешканка.

Пані Мар’яна додає, що на її звернення в Управління транспорту Львівської міської ради надійшла відповідь, що траса офіційно не відкрита. І це при цьому, що на сайті Львівської міськради іще 07.12.2020 року була публікація, що автошлях відрили для руху! Мешканці пояснили, що у зв’язку із тим, що до кінця не нанесено розмітку, міські автобус не можуть курсувати цим автошляхом.

На «Гарячій лінії» пані Мар’яні відповіли, що ремонтні роботи на вулиці Личаківській триватимуть орієнтовно до травня.

«Ну значить, готуйтеся, найближчим часом мешканці перекриватимуть автошлях Львів – Винники. Бо така робота більше змахує не знущання і недбальство», – резюмує мешканка.

comments powered by HyperComments