У Львові на вулиці Сахарова сталося ДТП із трамваєм: електротранспорт не їде в сторону центру

Понеділок, 18 січня 2021, 12:02
Аварія сталася на регульованому світлофором перехресті вулиць Сахарова, Княгині Ольги і Горбачевського
У Львові на вулиці Сахарова сталося ДТП із трамваєм: електротранспорт не їде в сторону центру

Світлофорне регулювання руху на перехресті вулиць Сахарова, Княгині Ольги та Горбачевського не гарантує трамваям безпечного проїзду – тут дуже часто трапляються ДТП за участю електротранспорту. Винятком не став понеділок, 18 січня 2021 року – біля 11:30 на цьому перехресті легковик зіштовхнувся із трамваєм «Tatra KT4DM», який їхав по маршруту № 3 в сторону центру. Про ДТП повідомив у спільноті «Варта 1» її засновник, депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич.

Внаслідок ДТП призупинився рух трамваїв маршруту № 3 в сторону центру міста, проїзд перехрестя автотранспортом теж утруднений.

Зауважимо, що іще на початку 2010-х років львівський дизайнер-урбаніст Олександр Шутюк запропонував збудувати на перехресті вулиць Сахарова – Княгині Ольги – Горбачевського спеціальний міст-шляхопровід для трамваїв – завдяки цьому шляхопроводу трамваї швидко проїздили б проблемне аварійне перехрестя і не потрапляли у ДТП. Рельєф, на думку Шутюка «підказує» будівництво шляхопроводу для трамвая. Минулоріч ідею перетворити лінію трамвая № 3 у лінію швидкісного трамвая із будівництвом шляхопроводів над перехрестями Княгині Ольги – Сахарова і Сахарова – Коперника – Нечуя-Левицького – Вітовського висловив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич. На його думку, швидкісна трамвайна лінія «Головпошта – Аквапарк» забезпечить масові швидкі перевезення львів’ян, які мешкають в районі вулиць Наукової і Володимира Великого в сторону центру.

comments powered by HyperComments