У львівській «лікарні на Топольній» провели уже четверту операцію із трансплантації серця (ФОТО)

П'ятниця, 25 грудня 2020, 16:25
Серце 42-річної львів’янки отримав 30-річний мешканець Закарпаття, батько двох малолітніх дітей
У львівській «лікарні на Топольній» провели уже четверту операцію із трансплантації серця (ФОТО)

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, що на вулиці Миколайчука, 9 провели чергову операцію із трансплантації серця. Це уже четверта операція про трансплантації серця, проведена у цій львівській лікарні.

У лікарні повідомили, що серце отримав 30-річний чоловік на ім’я Едуард, батько двох малолітніх дітей (трьох і шести років), який мешкає у місті Мукачевому на Закарпатті. Ускладнення на серце Едуардові дало запалення легенів, перенесене чотири роки тому. Молодий чоловік мріє знову жити звичним життям та приділяти більше часу дітям.

Щодо донора, то ним стала 42-річна жінка, яка поступила в лікарню у бкзсвідомому стані із важким геморагічним інсультом. Нажаль, усі заходи з інтенсивної терапії та стабілізації життєвих функцій виявились неефективними і лікарі констатували смерть головного мозку. За словами головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Олега Самчука, рідні – мама, чоловік та 17-річний син – дали згоду на пересадку серця.

Операцію по трансплантації серця виконав завідувач відділення кардіохірургії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Роман Домашич.

Зазначимо, що першу успішну операцію із трансплантації серця у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова провели 4 липня 2020 року, тобто менше, а ніж півроку тому.

Світлини – прес-служба Львівської міськради.

comments powered by HyperComments