На Львівщині завершилися комісійні перевірки у «ковідних» лікарнях

Четвер, 24 грудня 2020, 15:11
Міжвідомча комісія, яка здійснювала перевірку в «ковідних» лікарнях, виявила низку недоліків
На Львівщині завершилися комісійні перевірки у «ковідних» лікарнях

Виконуючи доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Львівської ОДА Максима Козицького, упродовж 3 – 18 грудня на Львівщині було проведено комісійні обстеження і перевірки систем систем електропостачання та наявності резервних автономних джерел живлення медичних закладів області. Зокрема, було обстежено електрозабезпечення всіх «ковідних» медзакладів. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

«За результатами обстеження виявлено ряд недоліків. У частини медзакладів потребує доопрацювання експлуатаційно-технічна документація щодо діючих автономних електростанцій, у деяких лікарнях не зазначені діючі автономні електростанції, які є в медзакладах.

Також ми виявили, що у деяких лікарнях електроприймачі заживлені за схемою, яка не відповідає вимогам першої категорії щодо надійності. Тобто, скажімо, якщо реанімація заживлена і до цього нема ніяких зауважень, то ліфт, у випадку відключення світла, працювати не буде. Це питання транспортування хворих, і такі недоліки повинні бути усунені», – розповів заступник директора Депаратменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Мар’ян Мороз.

Разом з тим слід зазначити, що у 9-ти медичних закладах, з метою підвищення надійності їх електропостачання, закуплено та встановлено нові резервні автономні джерела живлення: дизельні та бензинові генератори. Ще у декількох медзакладах оголошено тендери на закупівлю нових автономних джерел живлення.

Також у «ковідних» лікарнях перевірили киснезабезпечення.

«Ми перевіряли киснезабезпечення лікарень та безпечну експлуатацію посудин під тиском. Комісія відвідала усі заклади, які лікують хворих із COVID-19.

Ми виявили також ряд зауважень: в деяких установах не завершені роботи щодо розробки проектно-кошторисної документації при введені в експлуатації нових систем кисне забезпечення; у зв’язку зі збільшенням потужностей кисневої мережі, лікарні працевлаштовують нових фахівців, які мусять пройти відповідне навчання – у деяких лікарнях такі спеціалісти навчання не пройшли. Окрім того, виявили відсутність написів, попереджень, пожежних щитів тощо. Ми розробили методичні рекомендації щодо безпеки експлуатації кисневих балонів, трубопроводів і кисневих станцій», – розповів начальник відділу упраління нагляду промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Львівській області Віктор Курило.

Кожен керівник медичного закладу отримав увесь вичерпний звіт разом із рекомендаціями.

Звіт за результатами обстеження подали також керівництву облдержадміністрації. Після опрацювання даних буде визначено терміни та обсяг коштів для усунення усіх недоліків.

comments powered by HyperComments