Львівські герої готуються до Ігор Нескорених

Середа, 9 грудня 2020, 11:04
Вперше у Західному реабілітаційно-спортивному центрі на Львівщині національна збірна команда Ігор Нескорених проходить підготовку до міжнародних змагань Invictus Games The Hague 202One
Львівські герої готуються до Ігор Нескорених

До центру на навчально-тренувальний збір з’їхалися ветерани з різних куточків України, повідомили у Відділенні НОК України у Львівській області з посиланням на Міністерство ветеранів.

Ветерани починають заняття спортом з дихальних вправ, які допомагають розслабити м’язи та налаштовують на кількагодинну роботу у тренажерному залі. Кожен учасник збірної працює на тренажері, що максимально допомагає підготуватись до змагань у певному виді спорту – для когось це легка атлетика, для когось плавання або пауерліфтинг.

У центрі ветерани тренуються також у стрільбі з лука. У Іграх Нескорених існує принцип рівний рівному: до змагань учасників збірної готують теж ветерани, ті, хто вже брав участь у міжнародних змаганнях. Тому підготовкою до змагань зі стрільби з лука займається львів’янин Дмитро Сидорук, ветеран, майстер спорту міжнародного класу та чемпіон світу серед юніорів. За його словами специфіка ветеранського спорту у тому, щоб кожен вид спорту адаптувати під конкретного ветерана. У стрільбі з лука, наприклад, ветерани з ампутованою рукою можуть стріляти з допомогою щелепи.

«Загалом стрільба з лука- це дуже адаптивний вид спорту – практично зі всіма пораненнями можна все ж знайти можливість стріляти – тут поєднується статика та динаміка. Для нас Invictus є своєрідною спілкою, завдяки якій ми, з різних куточків України, тренуючись разом до змагань, маємо можливість комунікувати та співпрацювати. Це дуже важливо для соціалізації та адаптації», — зауважує Дмитро.

Він зазначає, що навіть ветерани, яким не пощастило потрапити до національної збірної продовжують тренувальний процес: знайшли тренерів, зали.

До складу української збірної входить 20 ветеранів. Міжнародні змагання Invictus Games The Hague 202One пройдуть 29 травня – 5 червня 2021 року у Нідерландах.

Перед поїздкою у Гаагу в українських ветеранів заплановані ще два навчально-тренувальні збори: у лютому та квітні перед від’їздом на змагання. Також заплановані окремі табори для тих, хто братиме участь у командних змаганнях з баскетболу на візках.

comments powered by HyperComments