СБУ завершила розслідування підпалу авто львівської журналістки Галини Терещук

Субота, 5 грудня 2020, 09:43
Авто львівської кореспондентки «Радіо Свобода» підпалили 30 січня 2020 року.
СБУ завершила розслідування підпалу авто львівської журналістки Галини Терещук

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо замовника та організатора підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода». Галини Терещук у Львові. Про це повідомляє пресслужба спецслужби.

Слідчі встановили, що організатором підпалу був працівник Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Він діяв на замовлення львів’янина, який підозрюється в організації масштабних контрабандних схем. Для вчиння злочину поліцейський підібрав виконавця, передав йому гроші і надав необхідну інформацію щодо автомобіля журналістки. У ніч на 30 січня 2020 року чоловік здійснив підпал.

Слідчі також з’ясували, що замовник вже неодноразово «співпрацював» з виконавцем для здійснення аналогічних злочинів.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох фігурантів за двома статтями Кримінального кодексу.

Автомобіль «Mitsubishi Colt», який належав львівській кореспондентці української служби "Радіо Свобода" Галині Терещук і її чоловікові, журналістові Василю Терещуку, зловмисники підпалили 30 січня поточного року. Тоді оприлюднили відео підпалу автомобіля Терещуків. На ньому видно, як чоловік кладе на лобове скло автомобіля журналістки пакети, підпалює їх і тікає.

У лютому СБУ встановила підозрюваного в замовленні підпалу. Це – мешканець міста Львова, раніше судимий і відомий у кримінальних колах схемами контрабанди та розкрадання палива з місцевої залізниці. Повідомлялося, що до організації підпалу він залучив працівника поліції.

comments powered by HyperComments