Львів’яни із інвалідністю отримають матеріальну допомогу від міськради, але не усі

Четвер, 3 грудня 2020, 14:16
Допомога приурочена до Міжнародного дня людей із інвалідністю 3 грудня, її отримають львів’яни із інвалідністю І-ої і ІІ-ої груп з дитинства, а також ті які не отримують пенсію від Пенсійного фонду – загалом біля 3,5 тисяч людей
Львів’яни із інвалідністю отримають матеріальну допомогу від міськради, але не усі

3 грудня у світі щороку відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, з цієї нагоди у Львові людям з інвалідністю виплатять одноразову матеріальну допомогу.

Отримати матеріальну допомогу цього року зможуть львів’яни із інвалідністю з дитинства 1-ої та 2-ої груп, а також особи з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп, які не мають права на пенсію в органах Пенсійного фонду України. Відповідні розпорядження підписав міський голова Львова.

В Управлінні соціального захисту Львівської міської ради кажуть, що загалом матеріальну допомогу отримають 2852 особи із інвалідністю І-ої і ІІ-ох груп із дитинства – мешканців міста Львова. Сума допомоги – 800 гривень кожному. У загальному на це піде майже 2,3 мільйони гривень.

Також допомогу отримають 680 осіб з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп, які не мають права на пенсію в органах Пенсійного фонду України – мешканців м. Львова по 800 грн кожен. На ці потреби у бюджеті міста передбачили 544 000 грн.

Кошти виплатить Управління соціального захисту ЛМР у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян м. Львова.

comments powered by HyperComments