На Львівщині найважчих пацієнтів із COVID-19 приймає Львівська обласна клінічна лікарня

Середа, 2 грудня 2020, 12:32
Наразі в обласній лікарні, яку містяни називають «Медінститут», є півсотні місць, для лікування «ковідних» пацієнтів
На Львівщині найважчих пацієнтів із COVID-19 приймає Львівська обласна клінічна лікарня

Львівська обласна клінічна лікарня займає особливе місце серед медичних закладів Львівщини, де лікують коронавірусну хворобу, адже саме тут лікують найбільш «важких» хворих на COVID-19 із супутніми патологіями або після оперативних втручань. Про це учора під час брифінгу у Львівській обласній державній адміністрації розповів координатор «ковідного» відділення ЛОКЛ Омелян Синенький.

За словами Омеляна Синенького, загалом обласна клінічна лікарня може прийняти до 50 недужих на COVID-19. Станом на учора тут лікувалося 28 «ковідних» пацієнтів, двоє із них – у реанімації. «Ковідне» відділення Львівської обласної клінічної лікарні має 30 кисневих точок, також застосовуються кисневі концентратори, отож кисень пацієнти отримують безперебійно.

Більшість «ковідних» пацієнтів, які потрапляють на лікування в Львівську обласну клінічну лікарню– у важкому стані, адже лікарня є особливим закладом з-поміж ковідних. Сюди приймають людей зі складними патологіями та після хірургічних втручань.

«Ми беремо пацієнтів, які є на замісній нирковій терапії – це особлива категорія пацієнтів. Також це післяопераційні хворі судинної хірургії. Окрім цього, люди після кардіохірургічних втручань в тому числі із кардіоцентру», –  зазначив медик.

За словами Синенького, станом на вчора у ЛОКЛ не було пацієнтів на штучній вентиляції легень, але за минулий місяць таких хворих було 16. Здебільшого пацієнти перебували на неінвазивній вентиляції, в цьому випадку майже всі хворі одужують.

Допомогу «ковідним» хворим у Львівській обласній клінічній лікарні надає 5 медичних бригад. В одній бригаді працює 12 людей. Також готують необхідні документи для розширення ліжкової мережі.

comments powered by HyperComments