Садовий готовий висунути на посаду секретаря Львівської міськради депутата від «Європейської Солідарності» Порошенка

П'ятниця, 27 листопада 2020, 15:47
Зазначимо, що в разі відставки міського голови, саме секретар ради виконує його функції аж до обрання нового мера та складу ради
Садовий готовий висунути на посаду секретаря Львівської міськради депутата від «Європейської Солідарності» Порошенка

Міський голова Львова Андрій Садовий у своєму телеграм-каналі повідомив про те, що готовий висунути депутата від «Європейської Солідарності» кандидатом на посаду секретаря Львівської міської ради.

«Безумовно, я бачу найкращі кандидатуру серед депутатів «Самопомочі», але голосів для такого варіанту, нажаль, немає», – визнає Садовий поразку своєї політичної сили.

«Тому керуючись логікою, вибором львів’ян і пропоную найбільшій фракції Львівської міської ради партії «Європейська Солідарність» запропонувати кілька кандидатур, серед своїх депутатів.

Іншим фракціям варто теж підготувати свої пропозиції на випадок, коли кандидатура від «ЄС» не знайде підтримки у залі», – написав Андрій Садовий.

Крім того, у своєму пості Садовий намагається продемонструвати, що він готовий до плідної співпраці із опозиційними до нього в основній масі депутатським корпусом.

«Попри дивний старт роботи цієї каденції ради, я все ж налаштований шукати компроміс. Місту не потрібні скандали. Місту потрібен розвиток», – написав Андрій Садовий.

Зауважимо, що секретар Львівської міської ради за статусом відповідає заступникові міського голови, який займається роботою депутатського корпусу та обирається депутатами із власного середовища. У випадку припинення повноважень міського голови, секретар ради виконує його повноваження аж до обрання нового складу ради і нового міського голови. У Львові уже був прецедент, коли секретар ради виконував обов’язки міського голови – у 2005-6 році секретар Львівської міськради Зіновій Сірик виконував обов’язки замість Любомира Буняка, якого відправили у відставку. Перед місцевими виборами 2020 року секретарі рад виконували обов’язки міських голів у двох обласних центрах України – у Луцьку та Полтаві.

Додамо, що кандидатами на посаду секретаря Львівської міськради уже називали Ігоря Зінкевича – лідера «Варти» і Мар’яна Лопачака – представника ВО «Свобода».

comments powered by HyperComments