У Садового кажуть, що усі категорії пільговиків мають право безкоштовного проїзду в громадському транспорті Львова

Середа, 25 листопада 2020, 16:43
За повідомленням прес-служби Львівської міськради, у Львові транспорт і далі працює в режимі спец перевезень, але усі пільговики мають право безкоштовного проїзду
У Садового кажуть, що усі категорії пільговиків мають право безкоштовного проїзду в громадському транспорті Львова

З огляду на карантинні обмеження, в громадському транспорті Львова і далі продовжує діяти режим спецперевезень. У той же час, у Львівській міській раді кажуть, що усі пільгові категорії пасажирів мають право безкоштовного проїзду в громадському транспорті, в тому числі пенсіонери за віком, інваліди ІІ групи та школярі. Таку інформацію оприлюднили у прес-службі Львівської міської ради.

«З 9 липня рішенням міська комісія з питань ТЕБ і НС було відновлено пільгове перевезення у міському транспорті, яке призупинили у березні через карантині обмеження. Право безкоштовного проїзду мають усі категорії передбачені чинним законодавством України, а також, відповідно до ухвал сесії міської ради, пенсіонери за віком, інваліди ІІ групи і учні шкіл, за умови пред’явлення відповідного посвідчення.

Позаяк карантин продовжується і продовжує діяти режим спецперевезення, важливо, щоб усі пасажири дотримувалися правил індивідуального захисту, та при можливості, обмежували поїздки у транспорті, зокрема у пікові години», – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Зауважимо, що відповідно до нормативних документів, прийнятих Кабінетом Міністрів України, у салоні громадського транспорту під час карантину може перебувати не більше пасажирів, а ніж кількість місць для сидіння, передбачена технічним паспортом транспортного засобу. В той же час, містяни скаржаться, що комунальний громадський транспорт Львова курсує переповнений, а поліція дивиться на це крізь пальці.

Додамо, що експерти-епідеміологи кажуть, що громадський транспорт відноситься до тих місць, де люди найчастіше інфікуються коронавірусом. Також загальновідомо, що найбільш вразливими щодо захворюваності на COVID-19 є літні люди. Як правило, у літніх людей перебіг COVID-19 більш тяжкий, вони частіше, а ніж молодь, потребують госпіталізації. Крім того серед пацієнтів літнього віку значно вищий рівень смертності. З огляду на це як державна, так і місцева влада могла б посилити карантинні заходи саме для найбільш вразливої категорії літніх людей, обмеживши їх перебування у місцях масового скупчення людей, в тому числі у громадському транспорті. Для реалізації потреби у вкрай необхідних поїздках міська влада могла б запустити послугу «соціального таксі». В той же час, виходячи із популістичних міркувань, у Львові відсутні жодні обмеження, щодо користування громадським транспортом.

comments powered by HyperComments