Перша сесія новообраної Львівської міськради може відбутися уже у вівторок, 24 листопада

Понеділок, 23 листопада 2020, 13:10
Таке рішення міської територіальної виборчої комісії уже викликало істерику у міського голови Андрія Садового
Перша сесія новообраної Львівської міськради може відбутися уже у вівторок, 24 листопада

Уже завтра, 24 листопада 2020 року може відбутися перша сесія новообраної Львівської міської ради. Таке рішення сьогодні прийняла міська територіальна виборча комісія. Раніше планувалося, що ця сесія розпочне свою роботу 3 грудня.

Рішення швидше почати роботу депутатського корпусу новообраного складу Львівської міської ради уже викликало мало не істерику у міського голови Львова Андрія Садового, який «розродився» із цього приводу постом у соцмережі «Фейсбук», який зразу ж ретранслювала прес-служба Львівської міської ради.

Андрій Садовий за рутинною процедурою скликання сесії Львівської міської ради чомусь вбачає «спробу узурпації влади у місті, тому це рішення буде оскаржуватись у всіх можливих інстанціях».

Наводимо пост Андрія Садового у повному обсязі:

«Цієї ночі відбулась нечувана річ, яка має на меті узурпувати владу в місті, попри волевиявлення львів'ян.

Міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-те листопада — це вже завтра. Хоча попередньо та ж ТВК призначила засідання на 3 грудня, щоб провести присягу і депутатів, і міського голову одночасно. Діяли вночі, без зайвих очей, без журналістів і прийняли рішення, яке ніяк не стосується вчорашніх виборів.

Що воно означає?

З приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови. Новообраного мера до присяги завтра ще не приведуть, оскільки є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови.

Рада в такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення – бюджет, майнові питання тощо. За ці рішення згодом відповідальність доведеться нести новому міському голові.

Рішення ТВК є абсолютно незаконним, оскільки виборчий процес депутатів до Львівської міської ради завершився 19 листопада і жодних рішень на цю тему комісія ухвалювати не має права. Будемо оскаржувати його у всіх можливих інстанціях. Всі депутати, які візьмуть участь в цій афері, заплямують свою репутацію назавжди.

Найганебніше, що таке рішення ТВК пролобіював депутат від «ЄС» Сергій Івах – відомий покровитель скандальних будівельних афер. Програвши вибори міського голови, місцеві ділки з клану Козловського-Пупса вирішили захопити владу підкилимними, нічними «мутками».

Я прочитав сьогодні привітання з перемогою від свого опонента. Повірю, що це було щиро, коли партія Олега Михайловича зупинить спробу привселюдно і цинічно витирати ноги об волю львів'ян», – написав у себе на сторінці у мережі «Facebook» міський голова Львова Андрій Садовий.

Із викладеного вище можна зрозуміти, що Андрій Іванович Садовий дуже боїться самостійної роботи представницького органу міської влади – Львівської міської ради.

comments powered by HyperComments