У Садового кажуть, що отримали понад 300 звернень від підприємців Львова на «Гарячу лінію міста»

Субота, 14 листопада 2020, 15:56
У прес-службі ЛМР стверджують, що юристи міськради здійснили 10 виїздів за викликами
У Садового кажуть, що отримали понад 300 звернень від підприємців Львова на «Гарячу лінію міста»

За словами заступника міського голови Львова із питань розвитку Андрія Москаленка, станом на 14:00 на телефон 15-80 «Гарячої лінії міста» надійшло 300 звернень за консультаціями від підприємців міста. Також мобільні бригади юристів здійснили 10 виїздів за викликами. Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

Фахівці, які консультують підприємців щодо роботи в умовах «карантину вихідного дня» і виконання рішення № 1060 виконавчого комітету Львівської міськради про оголошення робочих днів по суботам і неділям, працюють у ЛМР із 8 ранку – принаймні про це запевняє прес-служба і керівник мерії. «Гаряча лінія міста» за номером 1580 приймає дзвінки, а працівники юридичного департаменту та департаменту економічного розвитку надають консультації. Також в мерії створені окремі мобільні бригади, які оперативно виїжджають на виклики підприємців.

 «Станом на 14.00 год на «Гарячу лінію» надійшло понад 300 звернень від підприємців з різних питань, а також за цей час було 10 виїздів на місця.

З 08.00 год і до 10.00 год в основному були звернення щодо того, чи підприємці працювати, якщо так, то на основі чого. Радилися чи відкривати їм свої заклади чи ні, адже бачили рішення виконкому і знають про постанову уряду.

Після 10.00 год звернення стосувалися вже консультацій з юристами як поводитися, коли приходить поліція з перевіркою, або ж називали конкретні ситуації, які вже виникали і потребували правової допомоги. Найбільше таких ситуацій виникало на ринках і в кількох закладах громадського харчування», –розповідає Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

За словами поки-що чинного міського голови Львова Андрія Садового, рішення уряду про локдаун вихідного дня наносить велику шкоду малому та середньому бізнесу, закладам культури та спорту, – лише впродовж 14 та 15 листопада вони могли б недоотримати близько 50 млн грн. За його словами, прийняте рішення уряду про забору працювати на вихідних стосується життя й безпеки 50 тисяч родин у Львові.

Ми тут вчергове нагадаємо, що під час весняного запровадження в Україні жорсткого карантину із приводу COVID-19, коли по всій Україні фіксувалися десятки випадків цього захворювання, Андрій Іванович Садовий був палким прихильником жорсткого локдауну і називав «Карантин єдиними ліками від коронавірусу». Про це йшлося у його відеозверненні, яке опублікувала прес-служба Львівської міськради 2 квітня 2020 року.

comments powered by HyperComments