Компанії «ДВ Вейст-Груп» та «ДВ Екосвіт» втратили право займатися вивозом сміття у Львові

П'ятниця, 13 листопада 2020, 14:04
Рішення про вилучення компаній «ДВ Вейст-Груп» і ТзОВ «ДВ Екосвіт» із переліку виконавців послуг зі збирання, зберігання та перевезення ТПВ у Львові сьогодні прийняв виконком Львівської міськради
Компанії «ДВ Вейст-Груп» та «ДВ Екосвіт» втратили право займатися вивозом сміття у Львові

На сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради було прийнято рішення про виключення перевізників ТзОВ «ДВ Вейст-Груп» і ТзОВ «ДВ Екосвіт» з переліку виконавців послуг зі збирання, зберігання та перевезення ТПВ у Львові. Причиною цього є те, що ці перевізники несвоєчасно вивозили відходи зі сміттєвих майданчиків. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 «Йдеться про двох перевізників ТзОВ «ДВ Вейст-Груп» і ТзОВ «ДВ Екосвіт». Я хочу сказати, що ці перевізники наразі віднесені до переліку 7 компаній, які можуть здійснювати збирання, зберігання та перевезення сміття у Львові. Відповідно до рішення виконавчого комітету, вони є виконавцями послуг.

За останні два місяці вони тричі здійснили недопустимі речі, коли не вивозили своєчасно сміття у Львові більше ніж із 80 контейнерних майданчиків. Всі три рази ми допомагали, і місто організовувало вивезення сміття в оперативному порядку. Останнім часом вони знову мали завал по своїх ділянках, здебільшого у чотирьох районах: Сихівському, Залізничному, Личаківському та Шевчеківському.

Зважаючи на те, що такий підхід до роботи є недопустимим, були проведені районні комісії ТЕБ і НС, вони пропонували винести на розгляд міської комісії діяльність цього перевізника, зокрема в умовах пандемії. В середу відбулась міська комісія, яка прийняла рішення та рекомендувала виконавчому комітету виключити цю компанію із переліку виконавців послуг. Наразі на усіх ділянках організовано вивезення сміття іншими перевізниками. Доки ця компанія не може налагодити справи із фінансово-організаційними моментами, ми вважаємо, що вона не може працювати у Львові», – доповів заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак.

Він також закликав голів ОСББ, ЖБК та мешканців, які користувались послугами цих перевізників з вивезення відходів, переукласти договори з іншими компаніями, які можуть надати якісні послуги, аби забезпечити своєчасне вивезення сміття та уникнути його накопичення.

До таких компаній наразі належать ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс», ТзОВ «Грінера Україна», ТзОВ «Спецавтотранс-Львів», ТзОВ «Санком-Львів», та ТзОВ «Ековей вейст менеджмент».

Нагадаємо, 9 листопада у мерії відбулася нарада щодо несвоєчасного вивезення сміття компаніями ТзОВ «ДВ Вейст-Груп» і ТзОВ «ДВ Екосвіт». Міська рада вжила оперативних заходів, щоб силами інших перевізників ТПВ, які працюють у Львові, було вивезено відходи з перенакопичених майданчиків у Сихівському, Шевченківському, Залізничному і Личаківському районах. 11 листопада на засіданні міської комісії ТЕБ і НС було прийняте рішення рекомендувати виконавчому комітету вилучити підприємства ТзОВ «ДВ Вейст-Груп» і ТзОВ «ДВ Екосвіт» з переліку виконавців послуг зі збирання, зберігання та перевезення ТПВ у Львові.

comments powered by HyperComments