У Львові за останні 5 років виділено майже 150 мільйонів гривень на розширення мережі побутової каналізації

Четвер, 12 листопада 2020, 15:52
Ці кошти витратили на облаштування каналізації на тих вулицях міста, які її не мали
У Львові за останні 5 років виділено майже 150 мільйонів гривень на розширення мережі побутової каналізації

У Львові триває виконання програми з каналізування неканалізованих районів: упродовж 2016 – 2019 рр. у місті було побудовано каналізаційних мереж на суму 139 млн грн. Це дозволило повною мірою каналізувати чимало вулиць у різних районах Львова. Цьогоріч також на каналізування з міського бюджету було виділено 9,5 млн грн. Про це із посиланням на віце-мера Львова із питань ЖКГ Ірини Маруняк пише прес-служба ЛМР.

«У місті прийнята і діє програма модернізації каналізаційного господарства. Вона була прийнята ще у 2012 році і діяла до 2015 року, і зараз вона є продовжена до 2020 року.

Відповідно до цієї програми, у період з 2016 до 2019 року, побудовано каналізаційних мереж на загальну суму 139 млн грн. Це є багато вулиць, які раніше не були каналізовані, які мали просто вигрібні ями та не мали можливості користуватись каналізаційною мережею. Власне, впродовж цих років деякі вулиці були в повній мірі каналізовані. Люди мали можливість доєднуватись своєю мережею до центрального каналізаційного колектора, і, відповідним чином, стоки йшли в цей колектор.

Якщо говорити про те, які роботи розпочаті, та які ми ще плануємо завершити, то насамперед йдеться про район вул. Тарасівська – Подолинського (ІІІ черга) – роботи вже розпочаті, плануємо їх завершити; вул. Яловець – Букова; каналізування вул. Старознесенської від вул. Богданівської до Балкової (частково цього року роботи є виконані). Плануємо також перехідний об'єкт на наступний рік, зокрема район вул. Яновського – Прилбицька – Бажана (І черга).

На 2020 рік передбачено 9,5 млн грн. Зокрема, на каналізування вул. Старознесенської від Богданівської до Балкової, зараз роботи частково є виконані (від Богданівської до середини Старознесенської). Роботи плануємо далі продовжувати. Також вулиця Яловець - Букова – передбачено коригування ПКД.

На наступний рік ми плануємо, що більше грошей буде передбачено на каналізування районів, які не каналізовані. Ми будемо продовжувати ті проекти, які розпочаті цього року та у попередні роки, а також розпочинати інші об'єкти, які потребують вирішення цієї проблеми», –  зазначила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Додамо, що з метою модернізації каналізаційного господарства Львова розроблено та затверджено Комплексну програму модернізації каналізаційного господарства міста на 2012 − 2015 рр. (ухвала від 20.09.2012 р. № 1742) та ухвалою від 15.09.2016 р. № 933 продовжено термін Комплексної програми до 2020 року.

Програма складається з організаційних, фінансово-економічних та технічних заходів. Технічними заходами, зокрема, передбачено каналізування не каналізованих районів.

Зокрема, у рамках програми, було виконано роботи з каналізування вулиць: Голубця, Поморянська, Миргородська, Корецька, Купчинського, Польова, Горіхова, Горівська, Січнева, Дріжджева, Зборівська, Милорадовича, Тернова, Болбочана в районі вул. Рясненська – Брюховецька, Січова –  Полуднева, Станційна – Зимновідська, Глинянський Тракт (Кошова, Козацька, Табірна), Лучкая – Світла, Грядкова, Черкаська, На Чвертях. Також побудовано напірно-самотічні каналізаційні колектори в смт. Рудно та ін.

comments powered by HyperComments