Мер Львова Андрій Садовий позиватиметься до суду на Кабмін за «карантин вихідного дня»

Четвер, 12 листопада 2020, 13:02
Поки чинний мер Львова виступає проти часткового нокдауну в місті, в той час як тут навіть за офіційними даними коронавірусом інфікувалося уже понад 2% населення
Мер Львова Андрій Садовий позиватиметься до суду на Кабмін за «карантин вихідного дня»

Львівська міська рада у судовому порядку оскаржуватиме в суді запровадження Кабінетом Міністрів України у зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації в нашій країні «карантину вихідного дня». Про це учора повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин «вихідного дня».

Чекаємо на повний текст постанови уряду, бо його досі немає.

Вже казав і ще раз повторю. Локдаун на вихідні – абсурд.

Таке враження, що в нас важливі рішення спочатку ухвалюються, а потім чиновники починають аналізувати, що ж вони наробили.

За суботу-неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу. І це не історія про розваги –  це живі гроші, які годують тисячі сімей.

Хто буде компенсувати ці втрати?

Про подальші кроки повідомимо, коли матимемо деталі рішення уряду.

Бережіть себе та рідних!», – такий текст був поширений учора на сторінці міського голови Львова Андрія Садового в соціальній мережі «Фейсбук».

Зазначимо, що учора Андрій Садовий прийшов на акцію протесту рестораторів під стінами Львівської обласної державної адміністрації, яка відбувалася у робочий час. Фактично, присутність Андрія Садового на акції протесту рестораторів перетворила її на передвиборчу агітацію одного із кандидатів на посаду голови Львівської міської ради.

Ближче до учорашнього вечора стало відомо, що на своєму засіданні Кабінет Міністрів України підтримав запропоноване Міністерством охорони здоров’я України рішення про «карантин вихідного дня. Утримався лише Міністр культури Олександр Ткаченко.

Зазначимо також, що за даними ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» у місті Львові станом на 12 листопада 2020 року на COVID-19 захворіло уже понад 15 тисяч осіб, що складає понад 2% від постійного населення міста – про це написала «Справжня Варта». За даними Центру громадського здоров’я України станом на 9 листопада 2020 року від COVID-19 у Львові одужав 61% від усіх виявлених інфікованих коронавірусом (8767 львів’ян). Померло від COVID-19 385 мешканців Львова, смертність складає 2,68% від усіх виявлених інфікованих чи 4,21% від усіх завершених випадків COVID-19 у Львові. Чисельність виявлених «активних» пацієнтів із коронавірусом у Львові 9 листопада 2020 року складала 5219 осіб тобто 0,7% від усього населення міста.

Нагадаємо, що показники смертності від COVID-19 в сусідній Тернопільщині удвічі менші, а ніж на Львівщині і конкретно у Львові.

comments powered by HyperComments