На Львівщині у черзі на ПЛР-тестування більше 3 тисяч пацієнтів

Четвер, 12 листопада 2020, 10:48
Максимальні можливості усіх лабораторних центрів Львівщини, які проводять ПЛР-тестування – біля 2,5 тисяч тестів на добу
На Львівщині у черзі на ПЛР-тестування більше 3 тисяч пацієнтів

На Львівщині знову виникла значна черга на ПЛР-тестування – як повідомили сьогодні зранку в прес-службі Львівської міської ради, залишок проб у холодильнику лабораторного центру, які чекають на проведення ПЛР-дослідження складає 3189 зразків, в той час як за милу добу на Львівщині усі лабораторії, що виконують ПЛР-тестування, провели учора 2137 досліджень на виявлення коронавірусу методом полімерано-ланцюгової реакції.

Як раніше повідомляли чиновники Львівської обласної державної адміністрації, лабораторні центри Львівщини щодня могли виконувати біля 2000 ПЛР-досліджень на коронавірус. В окремі дні лабораторні центри Львівщипни виконували навіть більше 2500 ПЛР-тестів. Проте, ПЛР-тестування йде не ритмічно – на вихідні кількість ПЛР-тестувань різко падає і така тенденція простежується від самого початку пандемії COVID-19.

Зауважимо, що завдяки рішенню МОЗ України про те, що лікарі мають право встановлювати пацієнтам одужання від COVID-19 без проведення повторного ПЛР-тестування – достатньо, щоб від появи перших симптомів або від дня ПЛР-тестування пройшло не менше 10 днів, в т.ч. протягом останніх 3-х днів не було жодних симптомів COVID-19, лабораторні центри розвантажилися в основному від проведення повторних ПЛР-досліджень. Але через збільшення напливу пацієнтів, які звертаються до лікарів із підозрами на COVID-19, лабораторні центри усе одно перевантажені.

comments powered by HyperComments