Що діялось під судом над Фединою і Звіробій (ФОТО)

Валерій ШМАКОВ  |  Вівторок, 10 листопада 2020, 21:31
У Галицькому суді Львова завершилось засідання у справі за позовом президента України Володимира Зеленського до волонтерки Марусі Звіробій та нардепа від "Європейської солідарності" Софії Федини.
Що діялось під судом над Фединою і Звіробій (ФОТО)

Суддя Галицького суду Львова не задовольнив клопотання захисту про відвід судді Ірини Волоско.  Також суд зробив справу публічною -  дозволив присутність журналістів під час розгляду. 

Перше підготовче засідання у цій справі мало відбутись 27 жовтня, однак тоді адвокат захисту клопотав про відвід судді через недопуск преси. 

Сьогодні засідання мало розпочатися об 11:00. Проте, розпочалось з запізненням. В поліцію надійшло повідомлення про замінування автомобілю біля стін суду. Як виявилося, це машина, якою учасники акції протесту привезли картонне піаніно. Однак вибухотехніки поліції вибухівки не виявили.

 На підтримку Федини та Звіробій біля стін суду зібрався мітинг. Прибули також лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко, голова Львівської облради Олександр Ганущин, нардеп Олег Синютка, журналіст  Тетяна Чорновіл, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, голова товариства “Надсяння” Соломія Риботицька, голова крайової організації НРУ Сергій Дзядик.

comments powered by HyperComments