Львівська ОДА відсудила 1 500 000 гривень за незбудовану амбулаторію

Вівторок, 10 листопада 2020, 00:27
Про це повідомив профільний заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.
Львівська ОДА відсудила 1 500 000 гривень за незбудовану амбулаторію

Понад півтора мільйона гривень - саме таку суму авансу має повернути підрядник, який мав збудувати медамбулаторію у селі Соколівка, тепер уже Червоноградського району.


Сьогодні господарський Львівської області задовольнив позов управління капітального будівництва та постановив стягнути 1 мільйон 562 тисячі гривень невикористаного авансу та 211 тисяч гривень пені з підрядної організації ТзОВ «Будкомінвестиція». Рішення суду вже набуло законної сили.

"Ця організація стала переможцем тендеру наприкінці 2018 року та підписала угоду на суму 7 мільйонів 627 тисяч гривень. Проте своїх зобов’язань - збудувати медзаклад до кінця 2019-го - не виконала. Результат - наша перемога в суді, за яку дякую також нашим юристам.

Амбулаторія в Соколівці - одна з 43-х, які ми будуємо в межах програми «Доступна медицина». А також - одна з десяти, де торік мені, на жаль, довелося прийняти жорстке рішення і розірвати угоди з виконавцями робіт.

Мені дуже важливо - не тільки добудувати максимум амбулаторій у селах, але й повернути всі марно витрачені гроші і зекономити, де це варто робити, - щоб зробити ще більше!

Що на сьогодні? Наразі на Львівщині у межах програми «Доступна медицина» завершено будівництво 22 сільських медамбулаторій. Найближчим часом завершуємо роботи в амбулаторіях сіл Родатичі та Суховоля Львівського району, Волиця та Волсвин Червоноградського району.

Для кожної з 43-х сільських амбулаторій, які будують у межах програми «Доступна медицина», закупили службовий автомобіль Renault Duster.

А нещодавно Міністерство регіонального розвитку України та Міністерство охорони здоров’я України погодилися з нашою пропозицією: 17 мільйонів 350 тисяч гривень, які нам вдалося зекономити при будівництві амбулаторій та закупівлі 269 службових автомобілів Renault Duster, перескерувати на добудову і ремонт ще дев’яти сільських медзакладів в області", - розповів Юрій Холод.

comments powered by HyperComments