Львівські школи поповнилися на 12 500 учнів

Середа, 4 листопада 2020, 12:13
З кожним роком у школах міста збільшується кількість учнів, відтак відкривається все більше класів. Причини такого зростання пояснила начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Львівські школи поповнилися на 12 500 учнів

 

«З 2015 до 2020 року у львівських школах збільшилась кількість дітей на 12,5 тис, а це 358 додаткових класів. Якщо загалом в Україні спостерігається зменшення кількості дітей, яких зараховують до 1 класу, то в нас порівняно з минулим роком їхня кількість зменшилася лише на 20 учнів. Загалом, порівняно з минулим роком, у нас додалося 2 тисячі нових школярів. Це пов’язано з тим, що велика кількість учнів залишається в школах після 9 класу. Після того, як ввели здачу ЗНО в училищах і коледжах, багато сімей приймає рішення продовжити навчання дітей у школі після 9 класу. Ще одна причина — до Львова переїжджають жити молоді сім'ї із дітьми, які приходять вчитись у міські школи та садочки», — зазначає Зоряна Довганик.

Важливо наголосити, що успішність львівських школярів щороку зростає, про що свідчать результати ЗНО та рейтинги шкіл України.

«За абсолютними показниками Львів є першим. Якщо порівняти кількість випускників за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, то наші діти показують найкращі результати в Україні. У 2020 році ми мали найкращі підсумки — 33 дітей набрали 200 балів із 41 тестування (тобто було чимало 400-бальників). Також щороку в Україні складають рейтинг шкіл, де визначають 100 найкращих за результатами тестування. Львівські школи є у цьому переліку. Цьогоріч визначали ТОП-200 шкіл, куди потрапило 18 львівських закладів освіти. Львівський фізико-математичний ліцей впродовж 4 років є найкращим навчальним закладом України», — наголосила голова освітянка Львова.

uchni

comments powered by HyperComments