У Львові не перепрофілюють жодну поліклініку, - Садовий

Понеділок, 2 листопада 2020, 21:58
2 листопада міський голова Львова Андрій Садовий поспілкувався з медичними працівниками поліклінічного відділення на вул. Мазепи, 25. Мер вкотре наголосив, що інформація про «продаж поліклініки», яку поширювали в соціальних мережах, не відповідає дійсності.
У Львові не перепрофілюють жодну поліклініку, - Садовий

Також сьогодні не йдеться про жодну реорганізацію чи перепрофілювання поліклінічних відділень міста. Мер закликав не піддаватись на політичні провокації.

«На сьогодні ми не ставимо жодних питань про будь-яке перепрофілювання будь-якої поліклініки міста Львова. За той час, поки я працюю міським головою, ми не продали жодної поліклініки чи лікарні, на відміну від області, яка за останні роки продали 8 лікарень. Але ми не можемо сьогодні спрогнозувати, що буде із захворюваністю через місяць-два-три. Цей резерв, який ми зробили, — 920 ліжок, при такій динаміці може вичерпатись до кінця року. Тому важливо мати резервні можливості, і ми зараз максимально опрацьовуємо всі варіанти дій.

Поліклініки сьогодні беруть на себе найбільше навантаження, бо це та первинна ланка, яка працює з усіма людьми. Усі рішення мають бути погоджені зі всіма. Тому сьогодні це питання не стоїть, дай Бог, щоб воно взагалі ніколи не виникало. Але ми повинні прораховувати різні варіанти", — пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Мер зауважив, що Львів на сьогодні - єдине місто, яке фінансово допомагає медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірус.

«Медики мають фінансову підтримку — кожен медик, який перехворів, отримує 20 тис грн допомоги, і такого нема в жодному місті України, це моя принципова позиція. І якщо би ми з березня не почали давати доплати тим, хто працює в лабораторному центрі, інфекційній лікарні, в інших лікарнях, де є хворі на COVID, була би катастрофа», — зазначив мер.

До слова, дві поліклініки 1-ї міської клінічної лікарні за час карантину пролікували 1400 хворих на коронавірус. Стаціонарне відділення на вул. Ужгородській пролікувало 1100 хворих, з них 600 — із COVID.

comments powered by HyperComments