У Львові створили кафедру хірургії та трансплантолоїї Медуніверситету імені Данили Галицького

Вівторок, 3 листопада 2020, 10:35
Нову кафедру створили на базі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова
У Львові створили кафедру хірургії та трансплантолоїї Медуніверситету імені Данили Галицького

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова нещодавно розпочали проводити операції із родинної та неродинної трансплантації органів, зокрема нирок та серця. Тепер на базі цієї лікарні у співпраці із Львівським медичним університетом ім. Данила Галицького створили першу в Західній Україні кафедру хірургії та трансплантології. Про це повідомили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

«Друзі, це справді надзвичайна новина! Вперше на Західній Україні створено кафедру хірургії та транслантології! Новостворена кафедра стала частиною факультету післядипломної освіти Львівського медичного університету ім. Данила Галицького та функціонуватиме на базі нашої лікарні.

Величезна подяка ректору медичного університету, академіку НАМН України, професору Борису Зіменковському за підтримку та реалізацію такої необхідної медичної ініціативи як кафедра трансплантології! Адже її робота, без сумніву, вплине на розвиток медичної галузі в Україні!» – йдеться у повідомленні лікарні.

Завідувачем кафедри хірургії та трансплантології став кандидат медичних наук, доцент Олександр Щур. Ініціатором створення кафедри став керівник Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Олег Самчук.

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги повідомляють, що на кафедрі хірургії та трансплантологї читатимуть низку новітніх курсів. Із наступного року запроваджуються п’ятимісячні курси із спеціалізації «Трансплантологія». Також будуть проводитися проводитись двотижневі курси тематичного удосконалення для лікарнів різних спеціальностей. Теми цих курсів наступні: «Діагностика та лікування тромбоемболії легеневих артерій»;  «Трансплантація нирки та підшлункової залози»; «Реваскуляризація міокарда»;  «Трансплантація печінки та кишківника»; «Трансплантація серця та легень»;  «Діагностика та лікування вад серця»; «Діагностика та лікування пацієнтів з мультифокальним атеросклерозом» та «Актуальні питання ендокринної хірургії».

comments powered by HyperComments