На Львівщині підбили підсумки ремонту доріг в прикордонній зоні

Субота, 31 жовтня 2020, 10:49
29 жовтня 2020 року на Старосамбірщині відбулась підсумкова конференція проєкту "ПАНТЕРА – транспорт у районі Перемишля та Нижанкович за спадщину співпраці", що спільно реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати – Україна" у партнерстві з Нижанковицькою селищною радою та Перемишльським повітом за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.
На Львівщині підбили підсумки ремонту доріг в прикордонній зоні

Захід розпочали із урочистого відкриття та огляду реконструйованих місцевих вулиць у смт Нижанковичі. Хоч пандемія внесла свої корективи щодо формату проведення підсумкової конференції, та це не завадило оглянути реконструйовані дороги.

Учасників заходу привітали Ольга Парасоцька (голова представництва Програми Польща-Білорусь-Україна у Львові), Андрій Ковч, (депутат Львівської обласної ради), Томаш Коваль (аташе, керівник відділу Генерального консульства Республіки Польща у Львові), Юрій Бучко (заступник голови Львівської обласної державної адміністрації), які відзначили важливість проєкту для українсько-польського співробітництва.

У рамках підсумкової конференції презентовано ключові результати та досягнення проєкту по обидва боки кордону, а представники органів місцевого самоврядування Львівщини та Підкарпатського воєводства (в умовах карантинних обмежень – онлайн) подискутували про можливості залучення громадами коштів ЄС для реалізації проектів місцевого розвитку та транскордонної співпраці.

Завдяки реалізації проєкту модернізовано майже 12,5 км доріг на території України та Польщі, що ведуть до планованого пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі – Мальховіце.

"Проєкт - це не лише про дороги та інфраструктуру, а й про об’єднання людей по два боки кордону, можливість спілкування, а найголовніше - втілення давніх ініціатив, ідей, мрій. А перша з них вже є - проїхатися ровером з Нижанкович до Перемишля", зазначила виконавча директорка Асоціації "Єврорегіон Карпати – Україна".

Додамо, проєкт "Пантера – транспорт в районі Перемишля та Нижанковичі за спадщину співпраці" реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020".

Завдяки реалізації проекту буде модернізована дорога до планованого пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі - Мальховіце. Інвестиції, заплановані в проекті, сприятимуть створенню спільної ефективної транспортної системи, яка буде забезпечувати рух між прикордонними територіями, організацію спільних соціальних та культурних заходів, тіснішу співпрацю між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями.

Бюджет проекту: 2 463 943,74 євро, в т.ч. грант ЄС: 2 217 549,37 євро (грант ЄС для України: 883 968,07 євро).

comments powered by HyperComments