На вулиці Шевченка у Львові уже почали монтувати трамвайну колію

Четвер, 29 жовтня 2020, 17:44
Зараз триває реконструкція ділянки вулиці Шевченка від Хорватської до Ярослава Мудрого
На вулиці Шевченка у Львові уже почали монтувати  трамвайну колію

У Львові триває ІІ етап реконструкції вулиці Шевченка – ремонтують ділянку від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого. Наразі тут монтують плити, які стануть основою для нової трамвайної колії. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Замовником реконструкції вулиці Шевченка на ділянці від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого є ЛКП «Львівавтодор». Виконує роботи ТзОВ «Онур», яке перемогло у тендері. Вартість ремонту цієї ділянки становить 58,8 млн грн.

«Ремонт вул. Шевченка ми розділили на три частини. Нагадаю, що вкінці літа ми завершили першу частину – облаштування квазі-кільця. Зараз тривають роботи на другій частині - від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого, а від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної буде третя частина.

Максимальний термін завершення робіт другого етапу –  кінець року, та все буде залежати від погодних умов. На цьому відрізку завершена санація колектора і заміна водопроводу. Вже влаштовують трамвайні плити, колію, влаштовується фундамент для опор.

Відзначу, що вже стандартно, коли ми проводимо ремонт чи реконструкцію вулиці, то замінюємо всі інженерні мережі. Відбувається повне перевтілення простору – стелимо нове дорожнє покриття, облаштовуємо хідники, місця для паркування, трамвайні колії», – розповів Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За інформацією ЛКП «Львіватодор», проектно-кошторисна документація на реконструкцію вул. Шевченка, на ділянці від вул. Хорватської до вул. Я. Мудрого, розроблена 2020 року проектною організацією ТзОВ «Трамдорпроект». Довжина вулиці в межах реконструкції – 368 метрів.

Проектом передбачено повне розбирання дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів, зрізка зелених насаджень, які попадають в межі виконання робіт. Реконструкція всіх інженерних мереж згідно наданих технічних умов. Влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій по середині вулиці, влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг та на окремих ділянках велосипедних доріжок, влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків. Влаштування тротуарів і пішохідних зон з забезпеченням комфортних умов для пересування та відпочинку маломобільних груп населення. Влаштування контактної мережі трамваю, вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору.

Ремонтні роботи розпочалися 8 липня і станом на 26 жовтня виконано наступні види будівельних робіт:

- демонтаж трамвайних рейок — 1400 м. п.;

- демонтаж контактної мережі трамвая — 736 м. п.

- демонтаж бордюру — 680 м. п.;

- демонтаж бруківки — 3588 кв. метрів;

- влаштування водопроводу Ø 225 — 340 м. п.

- влаштування водопровід діаметром Ø 630 – 290 м. п.

- демонтаж покриття тротуарів — 620 кв. м.;

- демонтаж плит ПК – 110 кв. м.;

- влаштовано камери каналізаційного колектора — 8 шт.;

- влаштовано камери вопроводу — 3шт.;

- влаштування дорожнього корита — 2550 кв. м.;

- влаштування піщаної основи — 2550 кв. м.;

- влаштування щебеневої основи — 2550 кв. м.;

- влаштування врізки водопроводу Ø 225 мм.;

- монтаж плит ПКП — 148 шт.;

- влаштовано засувку Ø 600 — 1шт.;

- залито бетон під бруківку — 660 кв. м.

- влаштовано бетонний бордюр — 220 м.п.

- виконано переврізку водопроводу Ø 630 мм.;

- монтаж колії - 25 м.;

- влаштування фундаментів під опори — 9 шт.

comments powered by HyperComments