«Самопоміч» Садового у новому складі Львівської міської ради буде в меншості

Понеділок, 26 жовтня 2020, 22:16
Черговий інсайд про результати виборів у Львівську міськраду оприлюднив відомий львівський журналіст Андрій Маринюк
«Самопоміч» Садового у новому складі Львівської міської ради буде в меншості

Відомий львівський журналіст Андрій Маринюк на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» опублікував дані про відсотки, які набрали політичні партії під час учорашнього голосування на виборах до Львівської міської ради.

Отож, перемогу на виборах до ЛМР святкує політична сила екс-президента Петра Порошенка «Європейська Солідарність», яка отримала 30,9% голосів виборців.

На другому місці – «Самопоміч» Андрія Садового – її результат – 19,6% голосів виборців.

На третьому місці – політична партія «Голос», яку на початку піарив Святослав Вакарчук, що цього року вийшов із неї – 8,9%;

Четверте місце отримала політична партія «Варта», «обличчям» якої є депутати ЛМР Ігор Зінкевич та Валерій Веремчук – 7%.

П’ята політична партія, яка входить у ЛМР – це ВО «Свобода» - у неї 6,8% голосів виборців.

Такий розклад сил вкрай невигідний для поки-що чинного міського голови Львова Андрія Садового – навіть якщо він і буде обраний міським головою, то найбільш ймовірно не буде мати більшості у сесійній залі Львівської міської ради.

Справа в тім, що ВО «Свобода» перебуває в опозиції до міського голови Львова Андрія Садового із 2010 року, лідери «Варти» Ігор Зінкевич та Валерій Веремчук декларували опозиційність до Садового, отож союз цих фракцій із «Самопоміччю» малоймовірний. Щодо партії «Голос», то її союз із «Самопоміччю» буде мати менше голосів депутатів, а ніж одна фракція «Європейської Солідарності».

Якщо дані, повідомлені Маринюком точні, то для отримання нестійкої більшості «Європейській Солідарності» достатньо буде союзу із «Вартою», адже фракція ВО «Свобода», скоріш за все, збереже опозиційність до Андрія Садового.

comments powered by HyperComments