Садовий і Синютка боротимуться за крісло мера Львова у другому турі виборів

Понеділок, 26 жовтня 2020, 08:35
Соціологічна компанія «Fama» оприлюднила перші результати екзіт-полу на місцевих виборах у Львові
Садовий і Синютка боротимуться за крісло мера Львова у другому турі виборів

«Дослідницька агенція «Fama» у день місцевих виборів у Львові проводила опитування виборців на виході із дільниць (екзіт-пол) і встановила як голосували львів’яни за кандидатів на посаду міського голови та за політичні партії. На момент оприлюднення результатів екзіт-полу було опрацьовано 88% анкет виборців. Про це повідомляє «Гал-інфо» із посиланням на результати опитування агенції «Fama».

Лідерами виборчих перегонів на виборах на посаду міського голови Львова прогнозовано лідирують чинний міський голова Андрій Садовий, який, за словами соціологів «Fama» набирає 38% голосів виборців і кандидат від «Європейської Солідарності», екс-«губернатор» Львівщини Олег Синютка – 28%. Третє місце отримав кандидат від «Свободи», екс-віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський – 9,8%. Далі йде представник партії «Голос» Ярослав Рущишин – 5,4%; незалежний кандидат Іван Васюник – 3,8%. Кандидати від місцевих партій набрали біля 3%: Ігор Зінкевич, який балотувався від партії «Варта» - 3,2% від усіх голосів виборців, а Юлія Гвоздович, кандидатка від «Української галицької партії» – 3,1%.

Що ж до політичних партій, то найбільше голосів виборців при голосуванні за списки партій отримала партія екс-президента України Петра Порошенка «Європейська Солідарність» – 27,7% голосів виборців. За нею – політична сила чинного міського голови Львова Андрія Садового «Самопоміч» – 20,8%. На третьому місці – партія «Голос» – 11,9% голосів виборців. Далі йдуть «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» із результатом 6,4% голосів виборців; партія «Варта» – 5,6% голосів виборців; політична партія чинного Президента України Зеленського – 5% та «Українська Галицька партія» – теж 5%. Менше 5% голосів виборців набрали партії «Сила і Честь» (3,3%), «Батьківщина» екс-прем’єрки Юлії Тимошенко – 3,2% та «Громадська позиція» екс-міністра оборони України Антатолія Гриценка – 3%.

У «Дослідницькій агенції «Fama» кажуть, що станом на 19:00 25 жовтня 2020 року опитали 2666 виборців на 40 виборців у місті Львові. Теоретична похибка не перевищує 1,9%.

Дослідження проводилося на виході із виборчих дільниць 25 жовтня 2020 року. Станом на 19:00 опитано 2666 респондентів. Кількість виборчих дільниць – 40. Теоретична похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 1,9%.

comments powered by HyperComments