У Львові в мікрорайоні Рясне відкрили нове амбулаторно-поліклінічне відділення

Фото: Роман Балук  |  Четвер, 22 жовтня 2020, 17:38
Раніше для амбулаторії місто орендувало приміщення у поліклініці «Концерну «Електрон»
У Львові в мікрорайоні Рясне відкрили нове амбулаторно-поліклінічне відділення

У львівському мікрорайоні Рясне на вулиці Шевченка, 350 відкрилося нове амбулаторно-поліклінічне відділення, де приймають лікарі-спеціалісти, а саме – хірург, травматолог, невропатолог, отоларинголог, гінеколог та інші. Відділення розмістилося у двоповерховій будівлі, де окрім кабінетів для прийому лікарів мають обладнати сучасну лабораторію та рентген-кабінет. Приміщення є доступним для людей з інвалідністю. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За словами мера Львова Андрія Садового, в мікрорайонах Рясне – 1 і Рясне – 2 мешкає біля 32,6 тисяч людей. Тут уже працює три амбулаторії сімейної медицини, а тепер відкривається поліклініка із лабораторією і рентген-кабінетом.

Роботи з облаштування амбулаторно-поліклінічного відділення, зокрема реконструкцію приміщень, розпочали торік. Як розповів головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні Вадим Олійник, приміщення адаптували для людей з інвалідністю: є підйомник, спеціальна тактильна плитка, двері облямовані спеціальною лиштвою тощо. Будівлю утеплили та зробили благоустрій навколо поліклініки.

В лізинг за кошти міського бюджету буде придбано сучасний цифровий рентген-апарат, вартістю 4,5 млн грн. А за кошти лікарняного закладу – 3,5 млн. грн., придбають медичне обладнання – біохімічний та імуноферментний аналізатори й обладнання лабораторної служби: центрифуги і мікроскопи, обладнання для кабінету фізичної реабілітації, дефібрилятор, апарат УЗД, електрокардіограф. Станом на зараз за кошти лікарні придбано медичні та офісні меблі, оргтехніку на загальну суму 1,5 млн. грн.

За словами Вадима Олійника, Рясне було єдиним мікрорайоном Львова без повноцінної поліклініки – невеличке приміщення в поліклініці «Електрону», щоб люди не їздили в центр на Озаркевича у базову поліклініку при 3-ій міській клінічній лікарні.

«І тепер мешканці Рясного мають свою повноцінну поліклініку, де будуть приймати всі вузькі спеціалісти, де буде лабораторія з аналізаторами. Також буде новітній цифровий рентген-апарат на два робочих місця. Прийом вестимуть всі вузькі спеціалісти – хірурги, невропатологи, травматологи, гінеколог, окуліст, лор, і плануємо зробити позмінний прийом –  для дорослих і дітей», — розповів Вадим Олійник, головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні.

Загальна вартість робіт – майже 17,8 млн. грн. Станом на зараз освоєно понад 8 млн грн. Роботи виконують за кошти міського бюджету Львова. До сова, загальна площа поліклініки – 650 кв.м.

comments powered by HyperComments