У Львові в авральному порядку доробляли тролейбусну лінію по Хуторівці

Четвер, 22 жовтня 2020, 10:48
Роботи на перехресті вулиць Стрийської, Наукової та Хуторівці велися протягом усієї ночі і продовжувалися зранку
У Львові в авральному порядку доробляли тролейбусну лінію по Хуторівці

ЛКП «Львівелектротранс» завершує монтаж контактної мережі нової тролейбусної лінії по вулиці Хуторівці. Роботи по перевлаштуванню контактної мережі на перехресті вулиць Стрийської, Наукової і Хуторівки розпочалися учора ввечері і завершувалися сьогодні зранку у годину пік – про роботи, які велися біля 8 години ранку 22 жовтня повідомив депутат Львівської міської ради, засновник ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич.

Зазначимо, що тролейбусну лінію по вулиці Хуторівці було збудовано в рамках реконструкції цієї вулиці, яка проводилася цього року на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Ця тролейбусна лінія наразі сягає розвороту біля Сихівського шляхопроводу і фактично кінцевою зупинкою маршруту буде гуртовий ринок «Шувар». Контактну мережу вздовж нової лінії уже облаштовували, але на рівні Львівської міської ради чиновники ніяк не могли визначитися, де буде інша кінцева тролейбусного маршруту, який курсуватиме до ринку «Шувар». Власне від траси маршруту, що курсуватиме по Хуторівці і залежить облаштування контактної мережі на перехресті вулиць Стрийської, Наукової та Хуторівки, яке виконували в останній момент перед запуском нового тролейбусного маршруту.

Заступниця міського голови Львова із питань ЖКГ Ірина Маруняк заявила, що до ринку Шувар таки буде курсувати тролейбусний маршрут № 23. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Сьогодні вночі будемо тестувати мережу на вул. Хуторівка. А завтра з 06:20 год по вул. Хуторівка поїдуть тролейбуси з вул. Ряшівської.

Наразі це буде маршрут №23, який не буде заїжджати на Автовокзал. Працюватиме 8 машин, інтервал руху – 7 хв. Якщо їх буде замало, то у листопаді збільшимо кількість тролейбусів на маршрутів», – заявила Ірина Маруняк.

Крім того, запуск тролейбусної лінії по Хуторівці прокоментував і міський голова Львова Андрій Садовий.

«Завтра вже в тестовому режимі тролейбус почне їздити на вул. Хуторівку. Це великий плюс, але це лише початок. Ми плануємо з'єднати контакту мережу між вул. Хуторівкою і просп. Червоної Калини, і вже з наступного року буде можливість із просп. Червоної Калини тролейбусом проїхати по вул. Хуторівці, по вул. Науковій, а в перспективі і до аеропорту. Для мешканців Сихова це буде великий плюс. Щодо маршруту цієї тролейбусної лінії, то наразі є маршрут № 23. Зараз ми фіналізуємо рішення. Є бажання людей із Хуторівки тролейбусом доїхати до університету. Я вважає, що це оптимальний варіант. Також є можливість запуску до «Шувару» маршруту № 22», – заявив Андрій Садовий,

Фото – Ігор Зінкевич, Костянтин Баранюк.

comments powered by HyperComments