Екс-генпрокурор України закликає львів’ян не голосувати за Садового і його партію

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 19:29
Юрій Луценко закликає не голосувати за чинного мера Львова і пригадує корупційні скандали, пов’язані із його командою
Екс-генпрокурор України закликає львів’ян не голосувати за Садового і його партію

Екс-генпрокурор України Юрій Луценко під час прес-конференції «Україна та Львів напередодні місцевих виборів» у Львові розкритикував чинного мера Львова Андрія Садового і закликав містян не голосувати за нього на місцевих виборах 25 жовтня. Про це пише «Leopolis.news».

«Львів у моїх очах – твердиня українського духу, патріотизму, затяте місто впертих та принципових людей. Але вже 14 років місто має зовсім іншого мера: «гнучкого» до донецької диктатури і до нинішньої «зеленої» дилетантури. Це ненормально, коли головна твердиня державності в країні має мера, який веде зовсім іншу політику» – наголосив Луценко.

За словами Луценка, після того, як Парламент і Президент України реалізували політику децентралізації, Львів отримав вдвічі більше коштів у міський бюджети – це майже 12 мільярдів гривень, до яких щорічно додаються мільярди зовнішніх запозичень.

«Я досить часто буваю у Львові, ходжу не лише по центру, а й по околицях міста. Я так і не знайшов слідів цих грошей. За 14 років керування провести наймасштабніший у всесвіті інфраструктурний проект –  трамвай на Сихів – це звичайно велике досягнення, як для Садового, але дріб’язкове досягнення, як для Львова», – підкреслив Юрій Луценко.

Екс-генеральний прокурор закликав львів’ян не голосувати за чинного мера Львова та нагадав перелік підлеглих Садового, яких затримували на хабарі.

«У Львові за три роки мого генпрокурорства з методичністю затримували на гарячому при отриманні хабарів членів команди Садового. Не буду перелічувати всі випадки, адже їх більше за півтора десятка. Але кілька наведу – голова фракції «Самопоміч» у Львівський облраді – зловживання службовим становищем, незаконне відчуження землі. По ньому НАБУ і САП  порушували справи. Також феєрично було, коли у Львові з помпою відкривали «величний інфраструктурний проект» – трамвай на Сихів, а у той же день  на хабарі був затриманий начальник департаменту ЖКГ», – розповів ексгенпрокурор.

Луценко також нагадав, що чинний мер Львова був гнучким до режиму колишнього президента Януковича, а зараз співпрацює із командою чинного президента.

comments powered by HyperComments