Поета Миколу Петренка завтра поховають у Львові на Личаківському цвинтарі

Понеділок, 12 жовтня 2020, 16:22
Сьогодні ввечері, о 19:00 у храмі Пресвятої Трійці на вулиці Тершаківців відбудеться парастас, а завтра о 12:00 в цьому ж храмі розпочнеться прощання і чин похорону
Поета Миколу Петренка завтра поховають у Львові на Личаківському цвинтарі

Львів прощається із поетом, письменником, драматургом і публіцистом Миколою Петренком. Сьогодні ввечері відбудеться парастас, а завтра митця поховають на Личаківському цвинтарі. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Парастас за покійним Миколою Петренком розпочнеться сьогодні, 12 жовтня 2020 року о 19:00 у храмі Пресвятої Трійці на вулиці Тершаківців, 11.

Завтра, 13 жовтня 2020 року в цьому ж храмі о 12:00 розпочнеться прощання із покійним та Чин похорону.

Поховають Миколу Петренка на полі № 51 Личаківського цвинтаря.

Заходи із прощання із відомим українським митцем відбуватимуться із дотриманням карантинних обмежень, тож усіх просять бути на відстані один від одного та в засобах захисту, обов’язково – у масках чи респіраторах.

Український літератор Микола Петренко є автором понад 100 книг: поетичних збірок, прози, публіцистики тощо. Він створив низку відомих пісень разом з українськими поетами та виконавцями. Однією із найвідоміших пісень на слова Миколи Петренка є пістя «Намалюй мені ніч». Був членом Національної спілки письменників України, лауреатом багатьох літературних премій. У 2011 році Миколі Петренку призначили державну стипендію як видатному діячу культури і мистецтва. Митець відійшов у вічність 10 жовтня на 94-му році життя.

comments powered by HyperComments