У ДАБІ видали дозвіл на реставрацію і реконструкцію «Фабрики повидла» на львівському Підзамче

Четвер, 8 жовтня 2020, 10:33
Чотири рази ДАБІ відмовляла у видачі дозволу на перетворення історичної будівлі у «Jam Factory Art Center»
У ДАБІ видали дозвіл на реставрацію і реконструкцію «Фабрики повидла» на львівському Підзамче

У Державній архітектурно-будівельній інспекції України видали дозвіл на будівництво у Львові на Підзамчі «Jam Factory Art Center», який передбачає реставрацію і реконструкції історичної будівлі «Фабрики повидла» на розі вулиць Богдана Хмельницького та Механічної. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Реконструкція будівлі «Фабрики повидла» (Jam Factory) була погоджена Львівською міською радою іще 29 грудня 2018 року. У листопаді 2019 року компанія, яка буде здійснювати реконструкцію, отримала дозвіл на початок підготовчих будівельних робіт. Проте довгий час ДАБІ не хотіла погоджувати реконструкцію історичної будівлі на Підзамчі – дозвіл був отриманий тільки 29 вересня 2020 року. Початок будівельних робіт на «Фабриці повидла» запланований уже на цей місяць. Планується, що реставрація, реконструкція і будівництво буде завершене у 2022 році.

На базі історичної будівлі «Фабрики повидла» має відкритися міждисциплінарний «Jam Factory Art Center» центр сучасного мистецтва, який через свою діяльність відображатиме процеси в українському та міжнародному мистецтві і культурі, формуючи сприятливі умови для презентації та розвитку різних видів мистецтва. Цей центр працюватиме у відновленому комплексі «Фабрики Повидла», же початково була Фабрика алкогольних напоїв «Йозеф Кронік і Син», що знаходиться на перетині вулиць: Богдана Хмельницького, Механічної та Новознесенської.

Хоча будівля із вежею на перетині вулиць Богдана Хмельницького і Механічною є у дуже занедбаному стані, вона є пам’яткою архітектури місцевого значення, отож фасад будівлі вежі буде відреставровано. У приміщенні спроектовано декілька виставкових кімнат, театр, внутрішній дворик, кафе та інші громадські приміщення.

Зараз «Jam Factory Art Center» проводить свою діяльність у суміжних із комплексом будівлях (просторі для мистецьких резиденцій AIR Space), у громадському просторі та партнерських майданчиках.

comments powered by HyperComments