Львів і Львівщина отримали нові автомобілі швидкої медичної допомоги

Середа, 7 жовтня 2020, 11:34
Загалом Львівська область отримала 12 нових карет «швидкої допомоги», у Львові із них буде працювати 4 спецавтомобіля
Львів і Львівщина отримали нові автомобілі швидкої медичної допомоги

Учора у Львові в Центрі екстреної медичної допомоги на вулиці Миколайчука, 9 відбулася офіційна передача 12 нових спеціалізованих автомобілів екстреної медичної допомоги. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

10 карет екстреної медичної допомоги для Львівщини придбали за кошти Національної служби здоров’я України за кошти «ковідного» фонду, іще дві машини – за кошти програми підтримки екстреної меличиної допомоги від громади Турківського району.

На передачі спецавтомобілів медикам був присутній голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«Ці автомобілі врятують не одне життя. Та розуміємо також, що якісної допомоги не буде без кваліфікованого лікаря, фельдшера, медичної сестри, професійного водія.

Щиро дякую працівникам екстреної медичної допомоги за роботу, витривалість, відповідальність і героїзм. Ви перші приходите на допомогу хворим і стикаєтеся з небезпечною хворобою.

Розвиток системи Екстреної медичної допомоги – пріоритет для держави. Фінансування Центру через НСЗУ цього року збільшено на 40%. Також він отримує значний фінансовий ресурс від держави в межах «ковідного» пакету. В загальному на боротьбу з COVID-19 заплановано отримати за цим договором близько 200 млн грн»,а – розповів «губернатор» Львівської області.

Нові карети екстреної медичної допомоги розподіляють відповідно до потреб територій. Станція швидкої медичної допомоги у місті Львові отримає 4 спецавтомобіля, пункти медицини катастроф – 2 автомобіля, нововідкритий пункт у селі Верхнє Висоцьке на Турківщині – 1 спецавтомобіль. По одній новій кареті отримають також такі міста Львівщини – Борислав, Буськ, Новояворівськ, Старий Самбір та Стрий.

Фото – прес-служба Львівської обласної державної адміністрації

comments powered by HyperComments