У Садового стверджують, що на міських маршрутах зі Львова до Рудного курсує понад 20 автобусів

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 16:52
За словами начальника Управління транспорту Львівської міської ради Ореста Олеськіва, міські автобусні маршрути № 28 і 52, які курсують до Рудного, є збитковими для комунального перевізника
У Садового стверджують, що на міських маршрутах зі Львова до Рудного курсує понад 20 автобусів

Хоча мешканців селища Рудне, яке входить до складу міста Львова скаржаться на проблеми доїзду громадським транспортом, у львівській мерії кажуть, що два автобусні маршрути, які поєднують місто і смт. Рудне, обслуговує понад два десятки автобусів.

За словами керівника Управління транспорту Львівської міської ради Ореста Олеськіва, місто Львів забезпечує транспортне сполучення із сусідніми населеними пунктами, отож до Рудного курсує два міські автобусні маршрути - № 28 і 52. Олеськів каже, що обидва маршрути є збитковими для комунального перевізника – Львівського комунального АТП №1, проте розуміючи важливість для мешканців можливості доїзду до Львова, місто забезпечуватиме курсування цих маршрутів й надалі. Крім того, Олеськів обіцяє, після завершення ремонту дороги у Старому Рудно, транспортне сполучення має покращитися.

Олеськів каже, що автобусний маршрут № 28 курсує у пікові години: зранку з 07.00 год і до 12.00 год, та ввечері з 16.00 год і до 20.00 год. Щодо автобусного маршруту № 52, то на ньому працює 18 автобусів великого класу.

«Зараз також завершується ремонт вул. Вербицького у Старому Рудно, яка має дозволити покращити доїзд, зокрема покращити курсування автобусів по селищу», – розповів Орест Олеськів.

Зауважимо, що через низьку якість транспортного обслуговування Рудного його мешканці планують завтра, 3 жовтня о 09:00 перекривати Західний обхід міста Львова. Люди організовано переходитимуть об’їзну дорогу по пішохідному переходу. Вони вимагатимуть, щоб комунальний перевізник випустив на автобусний маршрут № 28 необхідну кількість транспорту – 18 машин. Також мешканці Рудного вимагатимуть випуску на цей маршрут низькопідлогових автобусів великого класу.

За словами мешканців смт. Рудно, на автобусному маршруті № 28 зараз зранку виконується 6 рейсів із Рудного і шість зі Львова, а у вечірні години – шість рейсів зі Львова (із вулиці Під Дубом) і три рейси зі Львова. Ці рейси виконують автобуси середнього класу.

Перекриваючи дорогу, мешканці Рудного вимагатимуть зустрічі із міським головою Андрієм Садовим чи його заступницею Іриною Маруняк.

comments powered by HyperComments