На виконкомі затвердили траси автобусних маршрутів, які курсуватимуть до населених пунктів Львівської ОТГ

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 14:05
До міста Дубляни поїде «радіальний» автобусний маршрут №1а, а села Підрясне і Підбірці пов’яже автобусний маршрут № 61, що перетинатиме усе місто і практично повністю повторюватиме існуючий маршрут № 217а
На виконкомі затвердили траси автобусних маршрутів, які курсуватимуть до населених пунктів Львівської ОТГ

У зв’язку із створенням Львівської ОТГ у Львівській мерії прийняли рішення забезпечити населені пункти, які увійшли до об’єднаної громади, міськими автобусними маршрутами. Відповідно сьогодні, 2 жовтня 2020 року виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 02.09.2011 № 809» і затвердив схеми 9 автобусних маршрутів, які курсуватимуть до населених пунктів Львівської ОТГ. Ці схеми маршрутів мають іще погодити у Львівській обласній державній адміністрації, і лише після цього вони можуть бути введені в дію. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Розроблена схема курсування транспорту в населені пункти, які входять у Львівську ОТГ, і щоб доєднати села і містечка до нашої міської транспортної схеми.

Загалом ми продовжуємо 4 маршрути, і запроваджуємо 5 нових маршрутів. Тобто 9 маршрутів будуть курсувати в містечка і села ОТГ.

Вартість проїзду не змінюється», – доповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Міський голова Львова Андрій Садовий сподівається, що обласні транспортні чиновники зрозуміють всю важливість цього рішення і погодять нові маршрути до 1 січня 2021 року.

Отож, відповідно до сьогоднішнього рішення виконкому Львівської міської ради, «радіальний» автобусний маршрут № 1а (його зараз обслуговує комунальний перевізник – Львівське комунальне АТП № 1), буде продовжений до села Малехова і Дублян. Схема курсування автобусів маршруту № 1а по місту Львову не зміниться.

До сіл Воля Гомулецька та Гряда продовжать автобусний маршрут № 22, який нині курсує від вулиці Зернової до смт. Брюховичі. У Львові маршрут пролягатиме по проспекту Чорновола, вулицям Варшавській і Замарстинівській; у Брюховичах – по вулицям Львівській, Весняній, Смолистій, Незалежності України, Курортній, Львівській, Під Осовою. Цей маршрут обслуговує приватний перевізник ТзОВ «Фіакр-Львів». Як правило, на маршруті працює лише один автобус.

Автобусний маршрут № 55, який поєднує село Збиранка зі Львовом буде курсувати від кінцевої зупинки на площі Різні (зараз він курсує до площі 700-річчя Львова). Маршрут його пролягатиме по вулиці Замарстинівській та проспекту Чорновола.

Кінцеву автобусного маршруту № 56 перенесуть із вулиці Грінченка до залізничного вокзалу «Підзамче» на вулиці Богдана Хмельницького. По Львову автобуси цього маршруту прямуватимуть по вулиці Богдана Хмельницького, а далі, через село Малехів автобуси прямуватимуть до села Великі Грибовичі.

Зараз автобусні маршрути № 55 і 56 обслуговуються Львівським комунальним АТП №1.

Запроваджується 5 нових автобусних маршрутів, чотири із яких будуть мати кінцеву біля залізничного вокзалу «Підзамче»:

- автобусний маршрут № 58 поєднуватиме Підзамче та село Завадів. У Львові його маршрут пролягатиме по вулиці Богдана Хмельницького, а далі через села Малехів, Великі Грибовичі, Гряда, Великий Дорошів і Зашків.

- автобусний маршрут № 59 поєднуватиме Підзамче і село Зарудці. Він також прямуватиме у Львові по вулиці Богдана Хмельницького, а далі через села Малехів, Великі Грибовичі, Гряда, Великий Дорошів та  Зашків.

- автобусний маршрут № 60 поєднуватиме станцію Підзамче і село Ситихів, його маршрут пролягатиме по Львову по вул. Богдана Хмельницького, а далі через Малехів, Гамаліївку, Малі Підліски до Ситихова;

- автобусний маршрут № 62 курсуватиме від Підзамча до села Малі Грибовичі – по Богдана Хмельницького, через Малехів і Великі Грибовичі.

Щодо автобусного маршруту № 61, то він курсуватиме із села Підрясне до Підбірець, перетинаючи усе місто. Його траса буде практично аналогічною до діючого зараз автобусного маршруту № 217а «Рясне-2 – с. Підбірці». Автобуси маршруту № 61 прямуватимуть із села Підрясне через село Рясне-Руське і далі по вул. Шевченка, Городоцькій, І. Гонти, Підвальній, В. Винниченка, Личаківській і Тракту Глинянському до села Підбірці.

Також виконком Львівської міськради прийняв рішення щодо зміни траси автобусного маршруту № 57. Він поєднуватиме вулицю Польову (Знесіння) із вулицею Максимовича. В цьому напрямку він курсуватиме за такою схемою: вул. Польова – вул. Новознесенська – вул. Механічна – вул. Б. Хмельницького – вул. Гайдамацька –  вул. Замарстинівська –  пл. 700-річчя Львова –  просп. В. Чорновола – пл. Торгова – пл. Князя Ярослава Осмомисла –  вул. І. Гонти – пл. Данила Галицького – вул. Підвальна – вул. В. Винниченка –  пл. Соборна – вул. І. Франка – вул. Зелена – вул. Шота Руставелі – вул. Стрийська – вул. М. Максимовича. У зворотному напрямку: вул. Максимовича –  вул. Стрийська – вул. Шота Руставелі – вул. Зелена – вул. І. Франка –  пл. Соборна – вул. В. Винниченка – вул. Підвальна –  пл. Данила Галицького –  вул. І. Гонти – пл. Князя Ярослава Осмомисла – пл. Різні – просп.. В. Чорновола – пл. 700-річчя Львова – вул. Замарстинівська – вул. Л. Долинського –  вул. Б. Хмельницького – вул. Механічна – вул. Новознесенська – вул. Польова.

comments powered by HyperComments