У Львові на вихідних виконали дві операції із пересадки нирок

Четвер, 1 жовтня 2020, 12:33
Трансплантацію нирок виконали у КНП ЛМР «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова»
У Львові на вихідних виконали дві операції із пересадки нирок

У Львові цими вихідними в КНП Львівської міськради «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова», яку львів’яни знають як «лікарня на Топольній» провели дві операції із трансплантації нирок. Обидві пацієнтки не є мешканцями міста Львова. Про це повідомили у прес-службі лікарні на офіційній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Одна із пацієнток – мешканка Волинської області, якій 37 років. Останні 25 років вона нездужає на цукровий діабет, який і вивів із ладу нирки. Сім років жінка перебувала на гемодіалізі, який переносила дуже погано і без операції довго б не протрималася.

Друга пацієнтка – 32-річна мешканка Дрогобицького району на Львівщині. Проблеми із нирками вона має ось уже 7 років – із 2013 року, але увесь цей час їй вдавалося обходитися без гемодіалізу (очищення організму від токсинів на апараті «штучна нирка» - ред..). До лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова жінка звернулася уже із критичними показниками, отож вибір був – або розпочинати замісну ниркову терапію, яка значно погіршила б якість життя молодої жінки, або проводити трансплантацію. Саме тому терміново зважилися на хірургічне втручання.

В обох випадках трансплантація нирок проводилася від родинного донора – свої нирки донькам передали матері. Зараз усі пацієнтки почувають себе добре. Пересаджені нирки працюють.

Зауважимо, що окрім КНП ЛМР «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова» родинну трансплантацію нирок проводить також КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» (в народі «Медінститут»). Трансплантація нирок проводиться фахівцями двох відділень – нефрологічного та гемодіалізу та судинної хірургії.
 

comments powered by HyperComments