У Львові закриту вулицю Бандери об’їздили через пішохідну зону площі Святого Юра

Середа, 30 вересня 2020, 10:47
Через закриття на реконструкцію вулиці Степана Бандери і непродуману трасу об’їзду місяця ремонтних робіт утворилися затори, які деякі водії об’їздили через пішохідну зону
У Львові закриту вулицю Бандери об’їздили через пішохідну зону площі Святого Юра

Дощі у Львові завжди викликають появу заторів. Зараз окрім типової для осені погоди дорожній рух у Львові ускладнило перекриття на реконструкцію і ремонт низки вулиць, в тому числі і вулиці Степана Бандери, яку перекрили на реконструкцію 28 вересня 2020 року, не продумавши до кінця схему об’їзду. Відповідно водії шукали різноманітних варіантів об’їзду. Одним із них став об’їзд через пішохідну зону площі Святого Юра. Світлини автівок, які рухаються по пішохідним доріжкам виклали у спільноті «Варта 1» та на сторінці ГО «Зручне місто» у «Фейсбуку».

Зауважимо, що раніше через площу Святого Юра існував двосторонній проїзд – на самій площі була кільцева розв’язка та по дві смуги руху в обидві сторони. Ситуація змінилася під час встановлення пам’ятника Митрополитові Андреєві Шептицькому і реконструкції площі. Оригінальний проект передбачав перенесення ближче до корпусів НУ «Львівська політехніка» чотирьох смугової дороги, що відповідно зберегло б пропускну здатність площі. Проте виникла проблема збереження історичного скверу на площі Святого Юра. До реальних захисників скверу доєдналися активісти із орбіт Андрія Садового, в тому числі нинішня очільниця Управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова і колишній працівник ЛКП «Інститут просторового розвитку», урбан-блогер Олександр Шутюк. У результаті через площу Святого Юра проклали лише двосмугову дорогу, причому для приватного транспорту доступна лише одна смуга.

Засновник ГО «Варта» 1, депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич у своєму «Фейсбуку» повідомив про те, що пропонував відновити двосторонній рух приватного транспорту по площі Святого Юра, проте це прохання не було підтримано міською владою.

comments powered by HyperComments