У Львові суд заборонив продавати Будинок Книги

Вівторок, 29 вересня 2020, 12:02
Відповідну ухвалу на минулому тижні прийняв Господарський суд Львівської області
У Львові суд заборонив продавати Будинок Книги

Будинок Книги у Львові, який також відомий як будинок Шпрехера на площі Міцкевича 8 продавати не можна – такий вердикт у минулий четвер, 24 вересня 2020 року виніс Господарський суд Львівської області. Про це пише львівське інтернет-видання «Leopolis.news» із посиланням на «Антикорупційний моніторинг Львівщини».

Повідомляється, що рішенням Господарського суду Львівської області була винесена ухвала про заборону вчинення будь-яких реєстраційних дій (відчуження) щодо майна власників квартир, які розташовані у будинку, що на площі Міцкевича, 8. Своїм рішенням суд захистив інтереси держави та право власності власників квартир, а також заборонив непрозоре відчуження «Будинку Книги».

Зазначимо, що ПАТ «НАК «Надра України» раніше повідомило про продаж «Будинку книги» у Львові на своїй офіційній сторінці. Це викликало жваве обговорення у місцевих ЗМІ Львівщини, оскільки «Будинок Книги», історичний будинок Йони Шпрехера є це пам'яткою архітектури місцевого значення, збудована на початку минулого століття на замовлення підприємця.

«Нагадаємо, це вже не перша спроба ПАТ «НАК «Надра України» відчужити державне майно на користь третіх осіб.

Попередня спроба була у 2013 році, коли «випадково», за кілька днів, власність із державної форми раптом стала приватною! Це стало підставою для порушення кримінального провадження. Як бачимо зараз, не даремно!», – наголошують в «Антикорупційному моніторингу Львівщини».

comments powered by HyperComments