Львів залишився у «жовтій» карантинній зоні, а Перемишлянщина і Пустомитівщина перейшли до «помаранчевої»

П'ятниця, 25 вересня 2020, 15:31
Відповідно до нового поділу України на карантинні зони, який вчора прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на Львівщині тепер немає «червоних» карантинних зон
Львів залишився у «жовтій» карантинній зоні, а Перемишлянщина і Пустомитівщина перейшли до «помаранчевої»

У четвер, 24 вересня 2020 року відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято новий поділ України на «кольорові» карантинні зони відповідно до епідемічної ситуації із поширенням коронавірусу SARS-COV-2. Цей поділ вступить в силу опівночі 28 вересня 2020 року. Відповідно до нього на Львівщині більше немає «червоних» карантинних зон.

Відповідно до повідомлення прес-служби Львівської обласної державної адміністрації, із 28 вересня до «помаранчевої» карантинної зони на Львівщині протягом 14 днів належатимуть Перемишлянський та Пустомитівський райони, які раніше належали до «червоної» карантинної зони, а також Бродівський, Золочівський та Сокальський райони в яких останнім часом почастішали випадки захворювання на COVID-19.

У «жовтій» каратинній зоні опинилося більшість міст обласного підпорядкування: Львів, Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград. У «жовтій» карантинній зоні на Львівщині від 28 вересня перебуватимуть Буський, Городоцький, Жидачівський, Жовківський, Кам’янко-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Сколівський, Стрийський та Яворівський райони Львівської області.

Таким чином, у «зелену» карантинну зону на Львівщині потрапили Дрогобицький, Радехівський, Самбірський, Старосамбірський і Турківський райони.  Міста обласного значення Моршин та Новий Розділ теж входять у «зелену» карантинну зону.

Зауважимо, що через зміну критеріїв, за якими міста та райони відносять до «червоної» карантинної зони, із 28 вересня 2020 року в Україні, не дивлячись на значну кількість нових випадків COVID-19, які щодня виявляють в країні, практично зникли «червоні» карантинні зони.

comments powered by HyperComments