Віце-мер Львова не знає, звідки буде курсувати тролейбусний маршрут до Шувару

П'ятниця, 25 вересня 2020, 10:37
По вулиці Хуторівці, яку нещодавно відремонтували, мають прокласти тролейбусну лінію до ринку «Шувар», але поки не вирішили, де буде друга кінцева маршруту
Віце-мер Львова не знає, звідки буде курсувати тролейбусний маршрут до Шувару

У Львові завершують ремонт вулиці Хуторівка. Вздовж вулиці уже встановлено опори із кронштейнами для підвішування контактної мережі тролейбуса, проте львівські «транспортні гуру» досі не вирішили, де буде кінцева зупинка тролейбусного маршруту, який курсуватиме до ринку «Шувар». Сьогодні про майбутнє нової тролейбусної лінії говорила заступниця міського голови Львова із питань ЖКГ Ірина Маруняк на радіо «Львівська хвиля».

«Ми плануємо пустити тролейбус на Хуторівку, яку нещодавно відкрили для проїзду транспорту після ремонту. Станом на зараз ще остаточно не вирішено, який саме маршрут буде їхати цією вулицею. Це питання ще обговорюється і остаточне рішення скажемо, коли змонтуємо тролейбусну мережу та повністю введемо її в експлуатацію. Можливо це буде в кінці жовтня», – заявила Ірина Маруняк.

Зауважимо, що представник ЛКП «Львівелектротранс», керівник служби диспетчеризації руху Володимир Забавський у коментарі інтернет-порталу «Твоє місто» повідомляв, що до ринку «Шувар» планують скерувати тролейбусний маршрут № 23, який зараз курсує між вулицею Ряшівською та Автовокзалом. Заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, «куратор» транспортних та інфраструктурних проектів у Львові Андрій Білий називав трасу майбутнього тролейбусного маршруту від вулиці Наукової. Раніше говорилося про можливість скерування по Хуторівці до ринку «Шувар» тролейбусного маршруту № 22, який нині курсує від ЛНУ імені Івана Франка до Автовокзалу.

Треба додати, що в сучасній формі тролейбусна лінія по вулиці Хуторівці буде збитковою для ЛКП «Львівелектротранс», адже користуватися таким тролейбусним маршрутом будуть переважно пільговики, які їдуть на гуртовий ринок «Шувар» на Хуторівці в пошуках дешевих продуктів харчування, отож логічніше було зразу прокласти тролейбусну лінію і по проспекту Червоної Калини, щоб привабити платного пасажира.

Додамо, що у коментарях в соціальній мережі «Фейсбук» колишній керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа, який очолював підприємство у 2014 році пояснив невизначеність із тим, який саме тролейбусний маршрут курсуватиме по Хуторівці, із тим, що ЛКП «Львівелектротранс» бракує водіїв для відкриття нового тролейбусного маршруту, в той же час багато справних тролейбусів простоює – на лінію, заради показухи, випускають переважно нові тролейбуси «Електрон», в той час як найбільш вмістимі тролейбуси «Skoda 15Tr» навіть у «години пік» простоюють у депо.

comments powered by HyperComments