У Лисиничах під Львовом відкрили Центр надання адмінпослуг, який обслуговуватиме іще й село Підбірці

Вівторок, 22 вересня 2020, 17:10
Лисиничі та Підбірці увійшли до складу Львівської ОТГ і автоматично позбулися власного самоврядування. Тепер замість нього – офіс ЛМР
У Лисиничах під Львовом відкрили Центр надання адмінпослуг, який обслуговуватиме іще й село Підбірці

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, в населених пунктах, що стали частиною Львівської агломерації (ОТГ), облаштовують інформаційні офіси Львівської громади. Там місцеві мешканці зможуть отримати адміністративні послуги «на місці», і не тільки. ,

Сьогодні такий офіс відкрили для понад 5000 мешканців с. Лисиничі та с. Підбірці. Як зауважив міський голова Львова Андрій Садовий під час огляду офісу, це значно спростить життя місцевим мешканцям. Наступний такий офіс незабаром відкриють у Зашкові.

Нагадаємо, що із 1 січня 2021 року підміські села Лисиничі та Підбірці «розчиняються» в межах Львівської ОТГ.

«Сьогодні громада Лисинич отримала доступ до адміністративних послуг не лише сільської ради, а також послуг міста Львова. Тому що це так званий інтегрований офіс – тут будуть працювати представники не лише міста Львова, департаменту агломерації, а також сільської ради. Тобто це буде можливість приймати одночасно близько 70 відвідувачів щодня.

Це і адміністративні послуги, і послуги сільської ради: реєстрація місця проживання, реєстрація бізнесу, землі - тобто весь пакет, який ми звикли отримувати в ЦНАП або в сільській раді. Єдина відмінність полягає в тому, що ми працюємо з 09.00 до 18.00 без обідньої перерви — тобто офіс буде цільово направлений на те, щоб зустрічати відвідувачів і надавати консультації», –  розповіла Валентина Бартошик, директорка департаменту адміністративних послуг ЛМР.

Мобільна споруду офісу Львівської громади є орендована у ТзОВ «Еко-дім» та розміщена на підставі погодження Лисиничівської сільської ради Пустомитівського району на вул. Т. Шевченка, 48. Вартість оренди — 24 тис грн до кінця року. Споруда розташована поряд з будівлею Лисиничівської сільської ради. Загальна площа споруди становить 76 кв. м, і вона є доступною для різних категорій населення та облаштована пандусом для маломобільних людей.

У приміщенні офісу облаштовано чотири робочих місця: для працівників Лисиничівської сільської ради, представника департаменту агломерації Львівської міської ради та віддалене робоче місце адміністратора Центру надання адміністративних послуг м. Львова. Є зона очікування та дитяча зона. Окремо облаштована кімната зустрічей для обговорення питань розвитку територіальної громади.

 

comments powered by HyperComments