Із понеділка Львів перебуватиме у «жовтій» карантинній зоні

Неділя, 20 вересня 2020, 14:17
Перехід міста у «жовту» карантинну зону пояснюється скоріше не покращенням епідемічної ситуації у Львові, а її погіршенням загалом по Україні
Із понеділка Львів перебуватиме у «жовтій» карантинній зоні

Із опівночі 21 вересня 2020 року місто Львів буде у «жовтій» карантинній зоні, що означає формальне пом’якшення низки карантинних обмежень у місті. Таке рішення у п’ятницю 18 вересня прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на своєму позачерговому засіданні, під час якого було затверджено нове епідемічне зонування.

У «червоній» карантинній зоні на Львівщині залишилися Перемишлянський і Пустомитівський райрони, де формально продовжуватимуть діяти найбільші карантинні обмеження. В реальності ж, зі Львова у села Перемишлянського т      а Пустомитівського районів продовжує курсувати увесь приміський транспорт зі Львова. Єдине, що було виконано – призупинення очного навчання у школах.

На території Львівщини від завтра лише два «помаранчевих» райони. Причому це ті райони, які довший час були достатньо благополучними із точки зору поширення COVID-19: це Бродівській і Радехівський райони. Тут, відповідно до урядових рішень, забороняються планові госпіталізації у лікарнях; діяльність закладів розміщення, окрім готелів; діяльність розважальних закладів і ресторанів у нічний час; робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів  культури; прийом нових змін у дитячі табори; обмеження у проведенні масових заходів – не більше 100 людей і 1 особа на 20 кв. метрів.

До «жовтої» карантинної зони на Львівщині окрім обласного центра потрапили Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий і Червоноград, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Самбірський, Сокальський та Яворівський райони Львівської області.

У жовтій зоні потрібно перебувати у громадських будівлях у масках, театри і кінотеатри можуть працювати із заповненістю на половину, а транспорт має перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. Тут забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Новий поділ України і зокрема Львівщини діятиме від опівночі 21 вересня 2020 року протягом 14 днів.

comments powered by HyperComments