У Львові та області сьогодні лунатимуть сирени – не бійтеся, це навчання

Середа, 16 вересня 2020, 10:12
Сьогодні у Львові фахівці перевірятимуть готовність автоматизованої системи централізованого оповіщення
У Львові та області сьогодні лунатимуть сирени – не бійтеся, це навчання

У Львові та у Львівській області сьогодні, 16 вересня 2020 року із 14:50 до 14:55 лунатиимуть сирени. Таким чином фахівці цивільної оборони перевірятимуть готовність системи централізованого оповіщення. Це оповіщення навчальне, жодні практичні заходи відпрацьовуватися не будуть. Отож львів’ян і мешканців регіону просять зберігати спокій.

«Це буде навчальне оповіщення за сигналами цивільного захисту з увімкненням мобільних та стаціонарних комплексів гучномовного обладнання, електричних сирен та передачі інформації через телебачення та радіомовлення. Практичних заходів відпрацьовувати не будуть», – розповіли в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

В Управлінні зауважили, що звучання електричних сирен означає сигнал цивільного захисту «Увага всім». Почувши його, слід увімкнути гучномовці проводового радіомовлення, налаштувати ефірні радіоприймачі в ФМ-діапазоні, а телевізійні приймачі переключити на ефірний канал цифрового телебачення в мережі Т2 та прослухати повідомлення Департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

comments powered by HyperComments