У Львові завершують капремонт Хуторівки

Понеділок, 14 вересня 2020, 14:42
Цього тижня на вулиці будуть укладати третій фінішний шар асфальту і завершуватимуть монтаж вуличного освітлення.
У Львові завершують капремонт Хуторівки

У Львові компанія ТзОВ «Онур» завершує роботи із капітального ремонту вулиці Хуторівки – цього тижня тут мають укласти третій фінішний шар асфальту і завершити монтаж вуличного освітлення. А через два тижні планують нанести розмітку. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Вулицю Хуторівку, де тривають ремонтні роботи, відвідав мер Львова Андрій Садовий. Він відзначив високу якість нового дорожнього покриття вулиці, хідників та велосипедних доріжок. Мер каже, що на вулиці мають з’явитися нові зручні павільйони для очікування громадського транспорту та нова тролейбусна лінія. Садовий обіцяє, що дещо пізніше, в жовтні на Хуторівці  будуть виконані роботи із озеленення. Відкрити рух на Хуторівці Садовий обіцяє уже в кінці цього тижня, не чекаючи нанесення розмітки.

На вулиці Хуторівці після ремонту буде по 3 смуги для руху транспорту в кожну сторону, по одній смузі виділять для руху громадського транспорту.

За словами заступника директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, проблемою вулиці Хуторівки було те, що вона мала слабку дорожню основу – вочевидь, при її прокладанні у 1980-х роках економили. Зараз же, за словами чиновника, все зробили за технологією, зокрема уклали на проїзній частині три шари асфальту. Крім цього облаштували хідники, освітлення, тролейбусну мережу та велосипедні доріжки. За словами Білого, після реконструкції Хуторівка стане безпечнішою.

«Тут було дві смуги по 4,5 м, що абсолютно небезпечно з точки зору руху. Чим ширша проїжджа смуга – тим швидше їдуть автомобілі. Тут смуги будуть 3 м і вужче, і єдина смуга ширша буде 3,5 м – смуга громадського транспорту, яка буде по всій протяжності у двох напрямках. Це буде ще одна вулиця, де не буде заторів для громадського транспорту. Згідно з останніми ДБНами, дороги на вулицях, де є 3 і більше смуг, мають обов’язково мати хоча б одну смугу громадського транспорту. Тому ми зробили заміну функціоналу, фактично, не розширюючи межі.

Також будуть додаткові з'їзди, роз'їзди та розвороти. Загалом, до кінця вересня має бути і розмітка. Будемо дивитись на погодні умови», – розповів Андрій Білий.

У ЛКП «Львівавтодор» розповіли, що готовність Хуторівки по кожним параметрам наближається до 100%: влаштування каналізації: діаметром 400 мм (97 м) – 100% та діаметром 500 мм (156 м) –  98%, проводиться влаштування водопроводу діаметром 560 мм (887 м) – 95% а також вже змонтовано 8 каналізаційних колодязів і 16 водяних колодязів, змонтовано 60 дощоприймачів, встановлено 1392 погонних метрів поребрику, 9168 погонних метрів0 бордюрів та замощено тротуарною плиткою пішохідні переходи площею 11796 кв. метрів, влаштовано 138 опор освітлення та влаштовано перший і другий шар асфальтобетону на площі 43382 кв. метрів.

«На Хуторівці вже завершені всі інженерні мережі. З лівого боку вже завершений повністю фінішний шар асфальту. Також тут встановлені опори та освітлення, встановлені опори контактної мережі. Нам залишилось завершити заїзди та виїзди, покласти ще останній шар асфальту по правий бік вулиці. Також потрібно з'єднати контактну мережу з тролейбусною на Стрийській і завершити озеленення. Вже до кінця жовтня тут зможе поїхати тролейбус», –  зазначила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Загалом, під час капітального ремонту на вул. Хуторівка було проведено заміну всіх комунікаційних мереж, облаштування дощової каналізації, влаштування контактної мережі тролейбусу, велосмуги, світлофорних об'єктів, зупинки громадського транспорту, заміну опор вуличного освітлення і влаштування благоустрою.

Вартість робіт із капітального ремонту вулиці Хуторівки – 125 мільйонів гривень.

Щодо тролейбусного маршруту, то у повідомленні прес-служби йдеться про маршрут «вул. Наукова – проспект Червоної Калини», хоча раніше «Твоє місто» із посиланням на представника «Львівелектротрансу» повідомляло про запуск маршруту № 23 до ринку «Шувар» замість Автовокзалу.

Фото –Роман Балук,  прес-служба ЛМР

comments powered by HyperComments