Екс-губернатор Львівщини та екс-регіонал Василь Горбаль може стати членом ради НБУ

Четвер, 10 вересня 2020, 13:25
Кандидатуру Горбаля підтримав комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики
Екс-губернатор Львівщини та екс-регіонал Василь Горбаль може стати членом ради НБУ

Екс-губернатор Львівщини, який очолював область у часи президентства Віктора Янкуовича, колишній Народний депутат України від Партії Регіонів Василь Горбаль може стати членом Ради Національного банку України, оскільки його кандидатуру підтримав парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. Про це повідомила Народна депутатка України Альона Шкрум, пише «Lb.ua».

«Комітет з податкової та банківської політики підтримав кандидатуру пана Василя Горбаля на вакантну посаду члена Ради НБУ. За кандидатуру пана Горбаля проголосували 24 члени Комітету, в тому числі і я. Три депутати утрималися», – написала Альона Шкрум на своїй сторінці у соцмережі «Facebook».

Василь Горбаль тричі обирався до Верховної Ради IV, V і VI скликань. Вперше він був членом фракції «За єдину Україну», згодом став членом Партії регіонів. У 2004 році активно займався виборчою кампанією кандидата на посаду президента Віктора Януковича. У 2006 році мав 37-ме місце у виборчому списку Партії Регіонів.

Львівську обласну державну адміністрацію Василь Горбаль очолив навесні 2010 року після обрання Віктора Януковича Президентом України. На цій посаді він протримався менше року – був звільнений 21 грудня 2010 року, за неофіційною версією – через низький рейтинг Партії регіонів на місцевих виборах 2010 року.

До Верховної Ради України VII скликання Горбаль пройшов по 221-му виборчому округу в Києві, йому програв представник «Батьківщини» Леонід Ємець.

У 2019 році Горбаль уже претендував на посаду члена Ради НБУ.

Відповідно до Закону «Про Національний банк України», до складу Ради НБУ входять чотири члени від Верховної Ради, чотири члени від президента України, а також голова НБУ за посадою.

comments powered by HyperComments