У «Львівавтодорі» показували, як йде ремонт вулиці Пилипа Орлика у Львові

Середа, 9 вересня 2020, 10:16
Ремонтні роботи, які тривають на ділянці від вулиці Миколайчука до вулиці Віри, Надії, Любові оглядав мер Львова Андрій Садовий
У «Львівавтодорі» показували, як йде ремонт вулиці Пилипа Орлика у Львові

23 липня цього року стартували ремонтні роботи на вулиці Пилипа Орлика – зараз вони тривають на ділянці від вулиці Миколайчука до вулиці Віри, Надії Любові. Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор», а підрядником – ТзОВ «Онур». Загальна вартість робіт – 74,9 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За словами директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця, зараз роботи виконуються на ділянці від вулиці Миколайчука до вулиці Віри, Надії, Любові. Ремонтні роботи сплановано таким чином, щоб максимально зменшити незручності, зокрема доїзду до двох лікарень (швидкої медичної допомоги та міської дитячої). Тут уже повністю об лаштований дорожній одяг, влаштувано геотекстиль, георешітку, основу щебеневого покриття. Зараз проводяться роботи з встановлення опор зовнішнього освітлення.

«Тут буде нове сучасне енергоефективне зовнішнє освітлення з підземною прокладкою кабелів. Буде облаштована пішохідна зона, і невдовзі підрядник розпочне безпосередньо асфальтування і нанесення розмітки. Також тут будуть велосмуги. Фактично, після цього ми відкриємо цю ділянку, і перекриємо наступну — від вул. Віри, Надії, Любові до низу», – розповів Одинець.

За словами чиновника, завершення ремонту вулиці Пилипа Орлика планується у наступному році, але він сподівається, що роботи можна буде проводити і взимку, отож в Департаменті ЖГ та інфраструктури сподіваються на оперативне завершення ремонту вулиці Пилипа Орлика.

У «Львівавтодорі» повідомили, що під час ремонтних робіт на вулиці Пилипа Орлика уже виконані такі роботи: демонтаж 700 метрів погонних бетонного бордюра, 3000 квадрантних метрів асфальтобетонного покриття, влаштовано 3700 метрів квадратних дорожнього корита для поширення проїзної частини, влаштовано 3700 кв. м.. піщано-щебеневої суміші та геотестилю, демонтовано 8 світильників зовнішнього освітлення, а також під’єднано 15 дощоприймачів.

За словами керівниці «Львівавтодору» Оксани Єстеферової, на цій ділянці вулиці Пилипа Орлика був дуже складний водогін, але його уже завершили і підключили до діючого. Зараз уже завершено санацію каналізаційного колектора.

«Зараз виконуються роботи по дорожньому покриттю, вже прокладено геополотно, щебенева суміш. За наявності гарної погоди, наступного тижня будуть розпочинати асфальтування цієї частини та виставляння бордюрів. Також невдовзі почнеться асфальтування тротуарів. Підрядник сфокусований завершити роботи до кінця вересня», – розповіла Оксана Єстеферова.

Зауважимо, що проект реконструкції вулиці Пилипа Орлика розроблено ЛКП «Інститут просторового розвитку». Він передбачає розширення проїзної частини з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття з однією смугою для руху в кожному напрямку, влаштування тротуарів та велосипедної інфраструктури (велосмуг та велопереїздів), облаштування паркувальних місць для автомобілів вздовж вулиці, облаштування зупинки громадського транспорту, влаштування сміттєвого майданчика, та влаштування підпірної стінки поблизу лікарні. Також підрядник проведе реконструкцію водопровідних та каналізаційних мереж, зовнішнього освітлення та мереж електропостачання.

comments powered by HyperComments