У двох школах Львова по одному класу пішло на карантин через COVID-19

Понеділок, 7 вересня 2020, 13:05
В одного працівника освіти і одного школяра виявлено коронавірус, отож два класи пішло на карантин і дистанційне навчання
У двох школах Львова по одному класу пішло на карантин через COVID-19

Навчання у школах Львова тривало усього чотири дні, але уже в двох школах міста по одному класу йде на карантин через COVID-19, який виявили у одного працівника освіти та одного школяра. Обидва випадки підтверджені ПЛР-тестуванням. Всі решта класи у цих школах навчаються у звичайному режимі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради із посиланням на очільницю Управління освіти ЛМР Зоряну Довганик.

Окрім двох шкіл, де було виявлено випадки COVID-19, через цю виявлення цієї хвороби не працюють також два дитячих садочки - № 1 і 135 – їхню роботу зупинили іще на минулому тижні через виявлення «ковідників».

«Ці два садочки призупинили роботу ще раніше, нових садочків, які б призупиняли роботу, станом на сьогодні нема. Зараз маємо таку ситуацію, що загалом по міста садочки відвідує десь 38% дітей», – уточнила Зоряна Довганик, начальниця управління освіти ЛМР.

Що ж до шкіл, у яких виявлено COVID-19, то це школа «Джерельце», де на коронавірусну недугу захворіла асистент вчителя та школа № 46, де COVID-19 було підтверджено ПЛР-тестуванням в одного учня.

Іще до 1 вересня серед працівників галузі освіти було виявлено 33 осіб з діагнозом коронавірусу, тому ці працівники до роботи з 1 вересня не приступили.

«Ці 33 особи не контактували з учнями та іншими працівниками, оскільки з 1 вересня не виходили на роботу, захворювання у них виявлено ще до початку навчального року», – уточнила Зоряна Довганик.

Для довідки, у школах міста Львова працює понад 9600 працівників, а у садочках – 4650. Отож, відсоток недужих серед цих працівників складає лише 0,23%, хоча загалом по Львову чисельність осіб, які інфікувалися коронавірусом складає уже понад 1%.

comments powered by HyperComments