Ігор Зінкевич буде змагатися за крісло мера Львова

Неділя, 30 серпня 2020, 11:18
Нова політична сила «Варта» буде брати участь у місцевих виборах на Львівщині і висуне Ігоря Зінкевича кандидатом на посаду голови Львівської ОТГ
Ігор Зінкевич буде змагатися за крісло мера Львова

Сьогодні на Форумі «Варти», який відбувся просто неба на території «Арена-Львів» було прийнято рішення про те, що нова політична сила йде на місцеві вибори і висуватиме своїх кандидатів до міської та обласної ради. За посаду мера Львова (голови Львівської ОТГ) від «Варти» позмагається чинний депутат Львівської міської ради, керівник і засновник ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич. Про це повідомляє інформаційний портал «Гал-інфо».

«Голосуванням передували ретельні обговорення. Зокрема, хто саме з «Варти», яка зібрала справді дієвих людей, балотуватиметься на керівника Львівської ОТГ.

Вибір зупинили на Ігорю Зінкевичу, який, без перебільшень, є енергією «Варти», вміє мотивувати до дії активну і прогресивну молодь», – заявив Валерій Веремчук, координатор «Варти», теж депутат Львівської міськради, який представляє «Народну самооборону Львіщини».

«Сьогодні розпочинається новий етап не лише для мене, а й для сотень тих, хто вже є частиною «Варти».

Ми не боїмось відповідальності за наші вчинки. Ми обрали шлях дії і не плануємо зупинятися. Але час із тих, хто часто, всупереч владі, змінює місто на краще, стати тими, хто нарешті ухвалюватиме ключові рішення на користь Львова, його мешканців.

Я вірю, що кожен із нас продовжить свою роботу волонтерів, активістів, але водночас маємо і напрацювання, для реалізації яких потрібні владні інструменти», – прокоментував рішення Форуму Ігор Зінкевич.

Зауважимо, що нова політична сила «Варта» об’єднала низку громадських організацій Львова, в тому числі ГО «Варта 1» Ігоря Зінкевича і ГО «Народна самооборона Львівщини» Валерія Веремчука. Про трансформацію громадських рухів у політичну партію було заявлено на початку червня цього року. Наразі соціологи пророкують «Варті» біля 10% голосів мешканців Львова, які визначилися із своїм вибором та підуть на вибори.

Довідка:

Кандидат на посаду мера Львова від «Варти» Ігор Володимирович Зінкевич народився 9 червня 1983 року в місті Львові. Вищу освіту за спеціальністю «Економічна кібернетика» отримав у Львівській комерційній академії, навчання в якій завершив у 2005 році.

Працювати почав із 2000 року іще під час навчання – у 2000 – 04 рр. працював торговим агентом у ТзОВ «Вандем». У 2005-6 рр. працював у ТзОВ «Компанія «Лізинговий Дім» на посаді менеджера із надання транспорту в лізинг. У 2006-09 роках працював старшим менеджером СТО у ТзОВ «УзАвто Львів». У 2009-13 роках працює у ПП «КЛС» керівником відділу продаж. Паралельно у 2010-11 рр. працює у компанії «101 Школа Успіху», керівник відділу продажу дисконт мережі «Економ клуб S-card». У 2011 – 2014 роках працює у ПП «Візіо» на посаді менеджера комерційного відділу.

Під час подій Революції гідності виникає ГО «Варта 1». За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, громадську організацію «Варта 1» було зареєстровано 10 квітня 2014 року. Засновниками ГО «Варта 1» виступили Ігор Зінкевич, Олег Пелихатий, Леся Сива, Ярина Яцина, Тарас Дичук і Андрій Романчак. Керівником громадської організації від 11 березня 2014 року є Ігор Зінкевич, представником – Ярина Яцина.

У 2014 – 19 роках Ігор Зінкевич працює у правоохоронній системі України – він обіймає посаду спеціаліста штабу у Львівському міському управлінні Головного управління МВС у Львівській області. Із поліції звільнився на початку осені 2019 року.

Із жовтня 2019 року працює на посаді помічника генерального директора у Львівській національній галереї мистецтв імені В.Г. Возницького.

До Львівської міської ради 7-го скликання Ігор Зінкевич був обраний під час місцевих виборів 2015 року. Він балотувався від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Представляє виборчий округ № 59 у Шевченківському районі міста Львова (район вулиці Варшавської – проспекту Чорновола). У Львівській міській раді працює у комісії із питань землекористування.

Паралельно до балотування у Львівську міську раду, у 2015 році Ігор Зінкевич також балотувався на посаду міського голови Львова. Тоді він отримав 3,3% голосів виборців – це був шостий результат серед претендентів на посаду мера Львова.

Напередодні президентських виборів – 2019, на відміну від своїх колег по «УКРОПу» підтримав кандидатуру Петра Порошенка.

У 2019 році Ігор Зінкевич брав участь у позачергових парламентських виборах по 116-му мажоритарному виборчому округу, який включає територію Шевченківського району. Ігор Зінкевич, набравши 7,66% голосів виборців програв такому «важковаговику» як Микола Княжицький, який представляв «Європейську Солідарність» Петра Порошенка. По цьому ж округу балотувалися також нинішній політичний партнер Зінкевича Валерій Веремчук, представниця «Голосу» Марта Романяк, забудовник Ростислав Мельник від «Слуги народу», Ірина Фаріон від «Свободи» та Ірина Подоляк від політичної сили Андрія Садового «Самопоміч».

Під час депутатської роботи у 7-му скликанні Львівської міської ради Ігор Зінкевич активно цікавився питаннями транспорту та інфраструктури. Саме цим питанням присвячено більшість запитів Ігоря Зінкевича, поданих під час сесійних засідань Львівської міської ради та оприлюднених самим депутатом. У своїх запитах Зінкевич вимагає упорядкування зупинок громадського транспорту; покращення умов праці у комунальних транспортних підприємствах, зокрема створення їдалень і пунктів відпочинку для водіїв; покращення рівня технічного обслуговування та ремонту електротранспорту та автобусів та ін. Як кандидат у мери Львова у транспортно-інфраструктурні сфері пропонує розробити Комплексну схему транспорту міста на 20 – 30 років і розвантажити центральну частину міста від транзитного транспорту за рахунок будівництва нових доріг, транспортних розв’язок, тунелів та естакад. Виступає за гармонійний розвиток громадського і приватного транспорту, пріоритет у місті громадського електротранспорту, зокрема тролейбусного руху.

Наприкінці 2018 року студія «Текст Медіа Консалтинг», яку очолює відомий журналіст Олександр Сирцов назвала Ігоря Зінкевича одним із найбільш впливових політиків у Львівському регіоні.

За офіційною інформацією Інформаційного порталу депутатів Львівської міської ради, у Ігоря Зінкевича як депутата ЛМР є п’ятеро помічників. Серед них – Лілія Олександрівна Босаневич – сестра депутата ЛМР від «УКРОПу» Любомира Босаневича; Олег Юліанович Радик – відомий львівський журналіст та підприємець; Катерина Миколаївна Батенко – дружина народного депутата України Тараса Батенка, а також Дмитро Зіновійович Янківський – інженер ЛКП «Львівелектротранс», відомий волонтер і громадський активіст, що займався відновленням історичних трамваїв.

comments powered by HyperComments