У Львові в лісопарку «Білогорща» облаштовують бічні алеї

Четвер, 27 серпня 2020, 20:05
Роботи у парку тривають в рамках проекту реконструкції, головну алею уже облаштували
У Львові в лісопарку «Білогорща» облаштовують бічні алеї

Про реконструкцію лісопарку «Білогорща» у Львові розповів віце-мер із питань містобудування Любомир Зубач.

 «Парків мало не буває, а гарних – тим паче. Реконструкція парку «Білогорща» триває. Поки погода сприяє, облаштовують бічні алеї. До речі, «Білогорща» — один із найбільших парків Львова. Його площа — понад 180 га, тому не дивно, що реконструюють його вже не перший рік. Але ж виходить гарно.

Просто суперове поєднання матеріалів – бруківка, дерево, пісок, відсів. У планах ще нові вуличні меблі, декоративні дерева та клумби, скейт-парк, велотрек і майданчики. Словом, роботи ще багато. Але вона просувається, і це головне.

До слова, проєкт реконструкції парку «Білогорща» був учасником Громадського бюджету 2017 року. А зараз саме триває прийом заявок на цьогорічний Громадський бюджет Львова. Тому надихайтесь прикладом і подавайте свої проекти», – відзначив посадовець.

Додамо, що раніше у парку були виконані роботи з прокладання центральної алеї, виконано освітлення та встановлено нові лавки. Також у парку передбачається облаштування дитячих майданчиків, розрахованих на різні вікові категорії, влаштування прогулянкових доріжок, майданчику для вигулу собак, облаштування зовнішнього освітлення, висадка дерев та опорядження клумб тощо. Вартість проекту становить близько 32 млн грн.

comments powered by HyperComments