Львівські трамваї і тролейбуси теж брали участь у святкуванні Дня Незалежності

Вівторок, 25 серпня 2020, 09:10
До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України електротранспорт Львова прикрасили національними та міськими прапорцями
Львівські трамваї і тролейбуси теж брали участь у святкуванні Дня Незалежності

Зранку 23 серпня, у День Державного Прапора України львівські трамваї і тролейбуси виїхали на маршрути, прикрашені національними прапорцями і прапорцями із гербом міста Львова. Прикрашати електротранспорт національними прапорцями стало для Львова багаторічною традицією. Про це повідомили у ЛКП «Львівелектротранс».

Із нагоди Дня Незалежності відеозверення записав директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо. Він, зокрема, сказав: «Вже 29 років, як ми стали вільною та суверенною державою, господарями своєї землі. Але, на жаль, навіть у цивілізованому, європейському світі, на нашій землі триває війна. Тому насамперед хочу подякувати бійцям за мирне небо над головою, можливість розвивати наші міста і кожен куточок України. Також вдячний медикам та багаточисельній команді „Львівелектротрансу“ за щоденну, клопітку працю на благо нашого міста, особливо у час пандемії. Ви з гідністю та витривалістю прийняли цей виклик».

Зауважимо, що у минулі роки ЛКП «Львівелектротранс» до Дня Незалежності готував спеціальні програми за участю ретро-трамваїв. У 2014 році «Парад трамваїв» відбувся на центральній площі міста, а у 2016 році – на площі Соборній. Усі бажаючі могли оглянути як історичні трамваї, так і сучасні вагони та проїхатися на них по місту. Цього року, через коронавірусний карантин, такі акції не проводилися, хоча на даний момент ЛКП «Львівелектротранс» має 3 капітально-відновлені історичні трамваї, виготовлені із 1909 по 1979 роки.

 

comments powered by HyperComments