У грутожитках львівських вузів з'явилися кімнати-ізолятори

Понеділок, 24 серпня 2020, 22:14
У гуртожитках Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного університету "Львівська політехніка" заселення студентів розпочнеться з вересня.
У грутожитках львівських вузів з'явилися кімнати-ізолятори

У гуртожитках вже облаштували кімнати-ізолятори для студентів із підозрою на коронавірус. Про це повідомляє "Суспільне:Львів".

У кожному гуртожитку університету "Львівська політехніка" для студентів облаштували спеціальний ізолятор. Це колишня житлова кімната. У ізоляторі є меблі, посуд та побутова техніка.

7ffb9fa32d1a4ef9За словами коменданта студмістечка Львівської Політехніки Сергія Зварича, у коридорах студенти повинні ходити у масках, на вході їм вимірюватимуть температуру. Окрім цього, на час карантину заборонили приходити у гуртожитки відвідувачам.

У кімнатах проживатимуть 2-3 студенти. Заселення в гуртожитки Львівської Політехніки розпочнеться у вересні.

64f8de3e44413227У гуртожитках Львівського університету імені Івана Франка діють схожі правила. За словами директора студентського містечка Університету Франка Мирона Микити, у кімнатах житимуть по двоє-троє. Студенти також мають дотримуватися карантинних обмежень, а відвідини сторонніх — заборонені.

"Якщо в студента піднялася температура – ми ізольовуємо його в ізолятор і пізніше ми тримаємо контакт із медичними службами. Далі медична служба коригуватиме чи їх везти у лікарню, чи медики приходитимуть у приміщення ізолятора", — каже Мирон Микита.

a8163b8956e1e347Заселення в гуртожитки університету Франка буде із вересня. Проте студенти-старшокурсники розпочнуть повертатися в гуртожитки з кінця серпня.

Відомо, що 15 серпня Міністерство охорони здоров`я оприлюднило правила перебування та проживання для мешканців, відвідувачів і працівників гуртожитків на час карантину. Забезпечити засобами дезінфекції та захисту мають власники і адміністрація.

1 серпня розпочалася вступна кампанія, абітурієнти отримали змогу реєструватися у кабінетах вступника.

comments powered by HyperComments