У Львові перенесли сесію міської ради. Офіційно – через коронавірус

П'ятниця, 21 серпня 2020, 10:37
Втративши контроль над більшістю у Львівській міській раді Андрій Садовий всіляко перешкоджає її нормальній роботі до виборів
У Львові перенесли сесію міської ради. Офіційно – через коронавірус

Учора о 15:42 прес-служба Львівської міської ради опублікувала новину наступного змісту:

«Завтра, 21 серпня, мало відбутись чергове пленарне засідання сесії Львівської міської ради. Однак сьогодні, 20 серпня, на колегії прийнято спільне рішення про перенесення сесії.

Таку пропозицію підтримав мер Львова Андрій Садовий та голови фракцій, котрі брали участь у засіданні колегії, яка, до речі, відбувалась онлайн».

Більш детальну інформацію про причини перенесення сесійного засідання Львівської міської ради оприлюднило інтернет-видання «ZAXID.NET», яке підконтрольне дружині Андрія Садового пані Катерині Кіт-Садовій. Отож, як стверджує видання, причиною перенесення сесійного засідання стало те, що у депутатів Львівської міської ради та у посадовців, які мали доповідати на сесії, ніби то виявили захворювання на COVID-19. Розповсюджуючи таку інформацію, видання «ZAXID.NET» посилається на керівника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського.

Сесія Львівської міської ради мала розпочати свою роботу сьогодні о 10:00 в приміщенні Шевченківської районної адміністрації. На порядку денному сесії – 478 питань, більшість із яких – земельні. Крім того в порядку денному розгляд 18 петицій та питання про детальні плани територій, бюджетні зміни та кредити для комунальних підприємств. На засіданні мали бути присутні тільки депутати та чиновники, гості мали виступати за допомогою програми Zoom.

Інформацію про те, що серед депутатів і чиновників є інфіковані коронавірусом, Юрій Лукашевський повідомив по обіді у четвер.

«Щойно на засіданні колегії ради з'ясувалось, що серед депутатів та посадовців, які мали б завтра доповідати, є хворі на Covid-19. За пропозицією керівників фракцій прийняли рішення про перенесення пленарного засідання. Орієнтовно на тиждень», – повідомив Юрій Лукашевський.

Наразі останнє засідання сесії Львівської міської ради відбулось місяць тому – 24 липня.

Депутат Львівської міської ради, який обраний від «Укропу» Любомир Босаневич у своєму «Фейсбуку» учора повідомив, що депутати отримали запрошення на ІФА-тестування такого змісту:

«Доброго дня!

Сьогодні працівники Секретаріату, які будуть долучені до проведення сесії, здали кров на тестування COVID-19. Наскільки нам відомо, керівники виконавчих органів, які доповідатимуть на сесії, зроблять це теж.

Також є така можливість для депутатів ЛМР.

Забір крові для проведення аналізу ІФА на імуноглобулін М можна буде зробити завтра, 20.08 в амбулаторії сімейної медицини за адресою вул. Личаківська, 119 із 09:00 до 11:00.

Прохання скористатися цією можливістю. Дякуємо за розуміння.

З повагою:

Секретаріат Львівської міської ради».

«Після таких гучних заяв та заголовків не здивуюся, якщо у всіх депутатів, які здавали сьогодні ІФА-тести вони виявляться позитивними», – коментує ситуацію Любомир Босаневич, який, до речі, здав кров на ІФА-дослідження і розмістив відповідні світлини у своєму «Фейсбуці».

У соціальних мережах коментатори роблять припущення, що COVID-19 є тільки прикриттям, а насправді Андрій Садовий не хоче проводити сесійне засідання тому, що втратив контроль над більшістю у Львівській міській раді. Це сталося після того, як із фракції «Самопоміч» вийшло кілька депутатів, в тому числі колишній керівник ЛКП «Львівавтодор» та «Львівелектротранс» Олег Береза і кандидат у нардепи Тарас Кльофа. Вочевидь, Садовий боїться того, що низка питань, які стосуються кредитів буде провалено на сесії, а це може змінити ставлення представників Європейського банку реконструкції і розвитку до Андрія Садового, адже наразі банк готовий видавати кредити «під Садового» не дивлячись на те, що діяльність львівського бургомістра добряче віддає корупцією.

Отож, Андрій Садовий буде намагатися уникнути проведення сесійних засідань нинішнього складу Львівської міської ради аж до проведення місцевих виборів.
 

comments powered by HyperComments